Foto: AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE
annonse

Alejandro Valverde hadde vunnet sykkelklassikeren Fleche Wallonne fire år på rad. Onsdag fikk han stryk av franske Julian Alaphilippe.

Alaphilippe gikk til topps i den 198,5 kilometer lange kraftprøven som tradisjonen tro ble avsluttet opp den sagnomsuste «asfaltveggen» Mur de Huy.

Den franske Quick-Step-rytteren har to ganger tidligere blitt nummer to i Fleche Wallonne. Onsdag var det omsider 25-åringens tur til å krysse målstreken først.

annonse

Nærmest seg hadde han Mur de Huy-spesialisten Valverde. Den spanske Movistar-veteranen hadde imidlertid ingen sjanse til å følge Alaphilippe på de siste meterne.

Belgiske Jelle Vanendert ble nummer tre, mens den formsterke tsjekkiske veteranen Roman Kreuziger tok fjerdeplassen.

Et seksmannsbrudd lå i front gjennom store deler av den første av de såkalte Ardenner-klassikerne. Italienske Vincenzo Nibali var med blant utbryterne, men overraskende var det Jack Haig og Maximilian Schachmann som stakk fra utbryterne da avslutningen opp Mur de Huy nærmet seg.

Utbryternes forsøk på å holde unna for det jaktende hovedfeltet var uansett fånyttes. Med en snau kilometer igjen å sykle var duoen i front kjørt inn.

Ingen nordmenn deltok i onsdagens ritt.

Kommende lørdag venter den andre av Ardenner-klassikerne, Liege-Bastogne-Liege.

annonse

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.