Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse

Den østerrikske appen BanHate lar publikum melde fra anonymt om hatytringer på nett. Så langt har myndighetene mottatt mer enn 1.700 skjermdumper.

Appen, som heter BanHate, fungerer slik at brukere som observerer hatmeldinger rettet mot enkeltpersoner, kan ta en skjermdump av ytringen og sende denne anonymt til likestilling- og diskrimineringsombudet i Østerrike.

Siden appen ble lansert i april 2017 har østerrikske etterforskere mottatt mer enn 1.700 skjermdumper av hatytringer av forskjellig art – fra politisk motiverte ytringer til rasistiske og sexistiske. Om lag 500 av disse har blitt sendt til påtalemyndigheten for videre vurdering, og noen har blitt sendt til østerriksk sikkerhetstjeneste, opplyser likestilling- og diskrimineringsombudet.

annonse

NTB-DPA
(©NTB)

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]