Delegatene i nasjonalforsamlingen stemte onsdag over hvem som skal ta over for president Raul Castro. Foto: Ramon Espinosa / AP/ NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Torsdag blir visepresident Miguel Diaz-Canel utpekt til Cubas nye president. Han er eneste kandidat til å ta over roret etter 86 år gamle Raul Castro.

Castro og hans forventede arvtaker, Miguel Diaz-Canel, ble møtt med applaus da de sammen ankom nasjonalforsamlingen onsdag morgen.

Der stemte delegatene over hvem som skal etterfølge Castro som president. Resultatet vil bli offentliggjort torsdag, men vil ikke by på overraskelser siden Diaz-Canel er eneste kandidat.

Raul Castro tok over som president på Cuba etter sin bror Fidel Castro i 2008. Onsdag møtte han i nasjonalforsamlingen ikledd dress og slips – i motsetning til militær uniform som han ellers pleier å vise seg i. Når Raul Castro gir seg markerer det slutten på Castro-regimet som har styrt landet siden 1959. Politikken i landet vil derimot trolig forbli den samme.

Den 57 år gamle Diaz-Canel er i dag visepresident etter å ha gått gradene i kommunistpartiet. Han er ingen revolusjonær drømmer, men sies å være en pragmatisk hverdagskommunist med beina godt plantet på jorda. Hans kandidatur er ikke utfordret fra noe hold, og det skal være konsensus for hans kandidatur i partiet.

NTB-DPA-AP
(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]