En person omkom etter at et motordeksel på flyet løsnet og knuste et vindu. Foto: AP / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Føderale myndigheter bekrefter dødsfallet, det første i en ulykke der et amerikansk flyselskap er involvert siden 2009. Sju andre passasjerer ble behandlet for mindre skader.

– Hele Southwest Airlines-familien er knust og sender den dypeste medfølelse til kundene, de ansatte, familiemedlemmer og deres kjære som er rammet av denne hendelsen, heter det i en uttalelse fra flyselskapet.

Far til en av passasjerene, Todd Baur, sier kvinnen ble delvis dratt ut, men at andre passasjerer klarte å trekke henne inn igjen. Biter fra motoren som gikk gjennom vinduet, traff kvinnen og de sju andre.

Kvinnen og de sju andre ble fraktet til sykehus etter at flyet hadde nødlandet.

Passasjerer la ut bilder som viser en motor med store skader. En skremt passasjer strømmet video via Facebook underveis. Videoen viser en mann som forsøker å ta på seg en oksygenmaske mens han oppdaterer sine kjære og nære via sosiale medier.

Dramatisk

– Noe er galt med flyet vårt! Det ser ut til at vi går ned! Nødlanding! Southwest-flyging fra New York til Dallas!!, skriver Facebook-brukeren Marty Martinez.

– Vi stålsetter oss for landing! skrev han videre.

Boeing 737-flyet var på vei fra New York til Dallas med 143 passasjerer og en besetning på fem da det nødlandet i Philadelphia klokken 11.30 lokal tid tirsdag. Landingen forløp uten problemer. Bilder viser at flyets venstre motor mangler et stort deksel.

Det foreligger ingen forklaring på hvorfor dekselet ble revet av i lufta.

Etterforskes

USAs nasjonale råd for trafikksikkerhet (NTSB) sa at foreløpige undersøkelser av jetmotoren viser utslitt materiale. NTSB-sjef Robert Sumwalt opplyste på en pressekonferanse at den ene motorens vifteblad er savnet.

Deler av motordekselet ble funnet i Bernville, omkring elleve mil unna Philadelphia.

Direktør i flyselskapet, Gary Kally, sa at det ikke var noen problemer med flyet eller motoren under søndagens inspeksjon.

Southwest Airlines har opplyst at selskapets egen gransking av ulykken vil bli ferdig i løpet av de neste 30 dagene.

NTB-AP

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]