Foto: AFP PHOTO / Yuri KADOBNOV
annonse

Constant Omari (60), styremedlem i FIFA er blitt arrestert i hjemlandet Kongo og siktet for korrupsjon i forbindelse med vervet som landets fotballpresident.

Omari, som også er visepresident i Det afrikanske fotballforbundet, ble arrestert tirsdag og beskyldt for å ha underslått penger gitt av kongolesiske myndigheter for å hjelpe med å finansiere landslaget og kongolesiske klubber.

Han ble arrestert sammen med to andre ansatte og en person fra landets idrettsdepartement. De skal stilles for retten av statsadvokaten i Kinshasa.

Ifølgene en pressemelding fra kontoret til en spesialrådgiver til Kongos president Joseph Kabil skal de fire avhøres mistenkt for å ha underslått statlige midler.

Kongos OL-president er også trukket inn i saken og er blitt anmodet i stille til avhør, men han er foreløpig ikke meldt seg.

Omari ble valgt inn i FIFA-styret i 2015.

(©NTB)

Annonser
  •  
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]