Lionel (ytterst) delte seieren i et løp i Stockholm tirsdag. Nå vil eieren til hesten ha invitasjon til Elitloppet. Foto: Kanal 75 / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Travstjernen Lionels eier Gøran Antonsen håpet på invitasjon til Elitloppet denne uken, men må være tålmodig. Til Oslo Grand Prix er hesten derimot invitert.

– Jeg hadde håpet å få en invitasjon, men må nok vente til etter Olympiatravet, sa han etter at Lionel delte seieren med svenske Charrua Forlan på Solvalla tirsdag.

– Jeg anser Lionel som en meget aktuell kandidat til Elitloppet den siste helgen i mai, kommenterte Solvallas sportssjef Anders Malmroth til Equus.

Olympiatravet går neste lørdag i Göteborg og har 1,5 millioner kroner til vinneren.

Lionel, den beste travhesten i Norge for tiden, gjorde tirsdag sin første start etter et skuffende opphold i Frankrike i vinter. Perioden i Frankrike endte med en relativt alvorlig skade.

– Jeg var nær ved å angripe tidlig med Lionel, men tenkte på at han hadde vært lenge borte fra løp, og at formen neppe var på topp. Så feil tok jeg, for Lionel var glimrende, sa Antonsen etter tirsdagens start.

Bedre neste helg?

I fjor vant Lionel Olympiatravet. Han har tjent 12,5 millioner kroner hittil i karrieren, og nå spisses formen mot løpet om halvannen uke.

– Vent og se, formen vil stige mye fram dit. Han fikk den gjennomkjøringen han trengte. Jeg forstår Antonsen som vil starte Lionel i Elitloppet. Får vi en slik invitasjon, er svaret ja fra meg også, sa svenske Daniel Redén på Solvalla tirsdag.

Redén er trener og virket absolutt fornøyd med det Lionel leverte.

Klar for Oslo Grand Prix

Onsdag ble for øvrig Lionel invitert til årets Oslo Grand Prix. Der deltok supertraveren også i fjor og så lenge ut til å vinne. På de siste meterne ble imidlertid det norske håpet slått av en voldsomt spurtende Twister Bi.

Årets Oslo Grand Prix går på Bjerke travbane søndag 10. juni. Fra før er den franske stjernen Bird Parker invitert til storløpet.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]