Liv Signe Navarsetes parti får nesten 12 prosent på den siste meningsmålingen i Dagbladet. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
annonse

Morten Søberg (Sp) sier han har gjort alt han kan for å finne ut hvem som sendte den sjikanøse sexmeldingen til Liv Signe Navarsete fra hans telefon i 2016.

Den tidligere statssekretæren sier til NRK at han først ble kjent med meldingen som ble sendt til Navarsete mandagen etter den nå beryktede hytteturen. Det var Anne Beathe Tvinnereim, andre nestleder i Senterpartiet, som da tok kontakt.

annonse

– Jeg var himmelfallen, jeg prøvde sporenstreks både direkte og indirekte å ta kontakt med Liv Signe Navarsete, men fikk forståelse av at tiden ikke var inne der og da. Jeg snakket også med flere av deltakerne fra festen uten å bli noe klokere, det hele var et mysterium, sier Søberg til statskanalen.

Han var på hyttetur med ni andre menn, hvor åtte var politikere sentralt og lokalt i Senterpartiet, da meldingen ble sendt. En etter en har de gått ut offentlig etter at saken ble kjent og avvist at de sendte meldingen.

Søberg sier til NRK at han er vonbroten over at saken er blitt offentlig kjent, og at han føler et enormt ubehag og vanære for alle som blir omtalt.

Nestleder i partiet, Ola Borten Moe, var blant mennene som var med på turen og har i likhet med de øvrige oppfordret den ansvarlige til å stå fram.

– Jeg tror at gapestokk-logikken minsker sjansen for at man finner sannheten. Dette er en sak som burde vært håndtert bedre og tidligere av partiet. Den videre behandlingen bør foregå i fortrolighet med Senterpartiets retningslinjer for slike saker i bunn, sier Søberg.

(©NTB)

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]