Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix
Del saken
 • 143
 •  
 •  
 •  
 •  

Sverige er tapt land, og det kommer daglig nye små eksempler på hvor fort det går nedenom. På grunn av ukontrollert masseinnvandring oversvømmes skoler av elever i alle årsklasser som ikke kan svensk, og i mange tilfeller også er tilnærmet analfabeter. Situasjonen er for lengst blitt uhåndterbar.

Det har likevel vakt stor oppmerksomhet i mediene at rektor Petronella Sirkka på Stureskolen i Boden i Norrbotten nå åpent kaster inn håndkledet og forbyr både lekser og prøver på ungdomsskolen sin (högstadiet på svensk). Foreløpig ut april måned. Målet er å gjøre forbudet permanent fra og med 2019.

Rektors begrunnelse overfor SVT er uklanderlig politisk korrekt: – Vi får stadig nye rapporter om at våre barn kjenner seg dårlige. Det kommer av høyt stressnivå hele tiden. Dette er vårt forsøk på å minske stresset. Skoleplanen er veldig komplisert og stiller ekstreme krav til elevenes evne til analyse.

Du verden. Når ble svensk ungdomskole et slikt prestasjonshelvete? Du må nesten være erfaren svenskolog for å begripe hva statskanalen lar henne antyde i en bisetning: –Dessuten ser verden helt annerledes ut nå enn for bare et titalls år siden.

Det er SVTs krypterte hint om hva som virkelig foregår. Ekspressen tillater seg å være litt mer ærlig. Det er nytt. For et par år siden ville avisa ha vært minst like tåkete som SVT. Boden er nemlig mottakskommune for asylsøkere (det fins et svensk kodeord for det også – nyankomne) og det er spesielt mange elever som ikke snakker godt svensk:

– Vi har en forventning om at alle elever i skolen har samme forutsetninger. Det har man ikke om man ikke kan språket. De nyankomne elevene er kjempegode på å bruke leksehjelpen. Men hjemme er det kjempevanskelig for foreldrene å lære sine barn da heller ikke de ikke kan svensk.

Dette burde alle ”de gode” ha forutsett for lenge siden, i stedet for å forsøple debatten og kaste bort tida med å skjelle ut alle som så problemene komme for å være nazister, fascister og rasister. Nå er det for seint. Det kan bare fortsette i samme lei. Petronella Sirkkas beslutning er ingen løsning. Det er åpen kapitulasjon, og det er bare en i rekken. Systemet er punktert. Kaputt. Det er pålagt belastninger det ikke har forutsetninger for å løse.

Innstrømmingen fortsetter på rekordnivå. Over 60 000 asylsøkere fikk opphold i fjor, inkludert familiegjenforening, og tsunamien fortsetter på et nivå i år som setter alle andre nordiske land i skyggen. Katastrofen er blitt sjøloppfyllende. Går på auto. Apatien rår. Tilbake står bare det tanketomme politikersludderet som ikke lenger kan dekke over noe som helst.

Stureskolen i Norrland er bare et ørlite symptom. En mikrokonsekvens. Men elevene skal være fornøyde. Aller best er det vel å ikke gå på skole i det hele tatt? Med Sylvi på fryselageret og Jonas på stemmejakt i det fremmede øker sjansene for å ønske Norge velkommen etter.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 143
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]