Det fins mange fantastiske strender og resorter på Filippinene.Her fra White Beach på Panglao i Bohol. Foto: John M Johansen
Del saken
 • 115
 •  
 •  

Har du planlagt sommerferien i år? Kunne du tenkt deg en komplett opplevelse hvor du ikke bare får sol, sjø og strand, men også mektige fjell og kraterinnsjøer?

annonse

Annonse

På Filippinene får du alt dette. Du har de mest paradisiske strender hvor du kan være alene, via de mer kjente og godt befolkede strendene, som alle er der til din forlystelse.

Men hvis luksushoteller eller strandresorter blir kjedelig i lengden, kan du lett ta en dagstur opp i fjellene. Mange av de 7641 øyene som utgjør Filippinene har svære fjell som er spennende å utforske rett bak strandlinjen sin.

annonse

Annonse

Du kan padle på kratersjøer, som er gamle vulkaner som har blitt fylt med vann, eller du kan utforske huler og grotter, eller også se på mange fossefall i forskjellige varianter og sågar bade der.

annonse

Annonse

Fjellkjeden på øya Negros hvor man finner Mount Kanlaon. Risterrasser ses midt på bildet. Foto: John M Johansen

Fjellturer

Det fins noen bra hoteller og fjellresorter hvor du kan overnatte, men standarden er stort sett lavere enn den du finner på de største turiststedene ved strendene.

På Filippinene er det muligheter for å komme opp i høyden. Det fins flere fjell som er høyere enn hva Galdhøpiggen er med sine 2469 meter. Du kommer  nesten like høyt om du tar turen opp på Mount Kanlaon på øya Negros  i Visayas regionen.

Vulkanen, som fortsatt er aktiv, har en høyde på 2465 meter. Turen til toppen og ned igjen tar 3 dager og tar deg igjennom Mount Kanlaon naturpark.

annonse

Annonse

Zipline

Hvis du er av den aktive typen, fins det mange zipline-turer i fjellene som vil gi deg et skikkelig adrenalinrush. I Sogod, på den sørlige delen av øya  Leyte, kan du for eksempel oppleve en zipline-tur på rundt 30 sekunder, hvor du når hastigheter på 110 kilometer i timen!

Bohol

Roxas Boulevard i Manila er et populært sted for turister. Her finner du et av asias største kjøpesenter og mange andre forlystelser langs sjøkanten.Foto: John M Johansen

Ønsker du en storbyopplevelse, er Manila eller Cebu de byene som flest kjenner til og velger.

Herfra kan du planlegge utflukter til nærliggende øyer som feks Bohol, hvor du finner de berømte Chocolate Hills, som består av nesten 1800 kjegleformede høyder spredt over 50 kvadratkilometer. De er kledd i grønt gress som blir brunt under den tørre sesongen, derav navnet.

Du finner også den minste  primaten i verden her. Den heter Tarsier, og er kjent for de store øynene og at den kan vri hodet 180 grader hver vei blandt annet.

 

Chocolate Hills i Carmen, på øya Bohol. Foto: John M Johansen
En tarsier stirrer dovent fra treet sitt. Foto: John M Johansen

Unngå turistfeller

På Filippinene kan du derfor få en ferie hvor du har mulighet til å oppleve ting som du garantert aldri vil glemme. De lokale innbyggerne er svært vennlige og møter deg med et smil.

Vær imidlertid obs på at det fins steder og mennesker man bør unngå. Det klassiske er jo å unngå innpåslitne folk som vil kjøre deg til hotellet ditt til en overpris, eller også de som vil selge deg saker du ikke vet hva er. Ta en offentlig hvit taxi med takstameter. Du vil også få en liten lapp før turen med informasjon om sjåføren. Dette er din forsikring mot svindel.

Det blir noen trappetrinn å forsere på veien opp til utsiktsposten, hvor man kan skue ut over Chocolate Hills. Foto: John M Johansen

Terrorisme

Dessverre så har også terroristorganisasjoner som Moro Islamic Liberation Front (MILF) og avleggerorganisasjonene  Abu Sayyaf Group og Jema‘ah Islamiyah, sørget for å skremme vekk turister fra den sørlige delen av Filippinene, og da spesielt øya Mindanao.

Det er veldig synd, da Mindanao er et naturparadis med de mest eksotiske frukter og en spektakulær natur. Du finner også de høyeste fjellene på Filippinene her.

Men det er altså et usikkerhetsmoment med å dra hit, så det anbefales ikke, selv om det filippinske militæret har tatt mange av islamistene.

Det er alikevel trygt å dra med barn til Filippinene så lenge man holder seg til turiststedene.

Flyreise

Den raskeste veien å dra til Filippinene på, er enten med Norwegian eller Thai airways direkte fra Gardermoen til Bangkok, og så derfra til Manila eller Cebu. Flyturen til Bangkok er på ca. 10 timer.

Fra Bangkok går det mange fly fra ulike selskaper. De billigste er Cebu Pacific eller Air Asia feks, mens de mer eksklusive, som Thai Airways eller Philippine Airlines, vil gi deg bedre komfort og mat de rundt 3.5 timene flyturen  tar.

Det kan ofte lønne seg å bestille bilettene fra nettsidene til flyselskapene i god tid på forhånd. Da kan du få noen gode promopriser og andre tilbud. Emirates kjører mange gode tilbud via Dubai, mens KLM og Cathay Airways for eksempel har mange gode tilbud via Amsterdam og Hong Kong. Det er en lengre reiserute, men slett ikke dårligere.

Et lite utvalg av drikke gratis tilgjengelig hos British Airways sin business og første klasse lounge på Amsterdams flyplass, Schiphol. Foto: John M Johansen

Norge har ambassade i Manila og et konsulat i Cebu. På nettsiden deres vil du finne relevant informasjon før og under ditt opphold på Filippinene.


Del saken
 • 115
 •  
 •  
 •  
  115
  Shares
 • 115
 •  
 •  
annonse

Les også: