Journalist og programleder i Debatten på NRK, Fredrik Solvang. Skjermdump fra Dagsnytt 18.
annonse
annonse

Simon Malkenes, lektor på Ulsrud videregående skole, deltok som gjest i Dagsnytt 18 på NRK, og fortalte om en kaotisk skolehverdag som lærer i Osloskolen. Han beskrev en skolesituasjon som et tilnærmet anarki, der fullstendig respektløshet overfor lærere, og mellom elever var vanlig.

I ettertid skal skoleledelsen ha satt i gang forundersøkelser til en eventuell personalsak mot Malkenes.

Journalisten Fredrik Solvang, programleder i Dagsnytt 18, reagerer kraftig på det han omtaler som forfølgelse av Malkenes fra hans arbeidsgivers side, sa han til Utdanningsnytt.

annonse

– En som er gjest i mitt program skal ikke forfølges av arbeidsgiver etterpå. Det er helt uakseptabelt. Dette er første gang jeg har sett meg nødt til å gå ut og engasjere meg i en sak.

Spørsmål på Twitter

Solvang gikk ut på sosiale medier og ba om et konkret svar fra Utdanningsetaten i Oslo på om de virkelig er i ferd med å opprette en personalsak mot Malkenes fordi han deltok i debattprogrammet på NRK.

annonse

– Det har jeg ikke fått et svar på. Hvis det blir en personalsak fordi han ville belyse et problem, så synes jeg det er hårreisende. Alle offentlige ansatte må kunne ytre seg om hva de opplever som kritikkverdig. Skal ikke det være mulig, vil samfunnet få et stort problem. Ytringsfriheten vil da være truet.

Etter debatten skrev elever ved skolen i et eget innlegg i Aftenposten at Malkenes’ beskrivelse av dem «føltes stigmatiserende, som å bli tråkket på». Innlegget skapte debatt, siden det kom frem at ikke alle elevene stilte seg bak det. Det har vært spekulert i om elevene har fått hjelp av noen i ledelsen ved skolen til å forfatte innlegget, siden det inneholder «voksne» formuleringer.

Solvang forteller at Malkenes skulle belyse en uholdbar lærersituasjon, og påpeker at det nå heller kan se ut som om debatten har dreid seg over på å handle om læreren i stedet for systemet.

Trenger støtte

Redaktør Helge Lurås i Resett kommenterer i dag saken slik:

annonse

– Noe er i ferd med å briste ganske stygt, og Simon Malkenes er et av dets offer. Gi ham all den støtte han trenger, slik at han blir et motsatt eksempel enn det de sannhetsfortiende, politisk korrekte kreftene ønsker at han skal bli.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon