Max Hermansen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
annonse

Forfatter og skribent John Færseth sammenlikner islamkritikere med Blitz-miljøet. I en artikkel i Dagbladet med overskriften “Høyresidens blitzere“kritiserer han venstresiden i norsk politikk for å være for forståelsesfulle for Blitz-miljøet, og høyresiden for å være for forståelsesfulle overfor personer som kritiserer islam, spesielt på nettet.

«En gruppe velutdannede, innvandringskritiske og bekymrede menn i sin beste alder der enkelte – men ikke alle – nå og da kunne gå temmelig langt i å forstå og forsvare grupper som Pegida og Odins Soldater. Mange forsvarte også den oppsagte læreren Max Hermansen ved å vise til ytringsfriheten eller til og med sammenligne det med det «yrkesforbudet» som modernistiske kunstnere og andre avvikere ble rammet av i Nazi-Tyskland», skriver forfatteren.

Max Hermansen ble oppsagt som lærer fordi han på sin fritid kritiserte islam og muslimer for negative holdninger til jøder og homofile, og for kvinneundertrykkelse. Som lærer opplevde han muslimske elever som uttrykte glede over at Hitler drepte 6 millioner jøder, og uttrykte at han burde drept resten også. Uten å bli motsagt av muslimske medelever, som tvert imot nikket samtykkende. Denne holdningen kritiserte Max Hermansen, og fikk sparken av den grunn. Senere var han informasjonsleder for Pegida Norge, som arrangerte fredelige demonstrasjoner mot islam.

annonse

Nå sammenlikner John Færseth Max Hermansen og alle som uttrykte støtte til ham da han ble oppsagt med voldelige blitzere. Max Hermansen mener en vesentlig forskjell på blitzerne og de som er imot islam og sharia, er at de sistnevnte ikke er voldelige og ikke oppfordrer til vold. “Tvert imot vil vi ha volden ut av Norge,” sier han til Resett.

John Færseth har mastergrad i medievitenskap, og har skrevet flere bøker, blant annet om konspirasjonsteorier. Han har bidratt med tekster til blant andre Fri Tanke, tidsskriftet Humanist og Minerva, og var redaktør for nettstedet Vepsen 2013-2014. Vepsen var et nettsted som satset på å «avsløre høyreekstreme».

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse