Finanspolitisk talsmann for KrF Kjell Ingolf Ropstad sier partiet vil legge vekt på å støtte norsk handel og næringsliv. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse

KrF ønsker å avskaffe avgiftsfordelen for utenlandshandel og sier de kan komme til å bruke dette som pressmiddel i statsbudsjettforhandlingene.

Regjeringspartiene trenger KrFs støtte for å sikre flertall for sitt reviderte statsbudsjett i mai.

– Det er varslet trangere tider, det blir ikke lettere å få budsjettet til å gå opp. Dette kan være et bidrag, sier KrFs finanspolitiske talsmann Kjell Ingolf Ropstad til Dagens Næringsliv.

Regjeringen sørget i 2014 for at den norske grensen for avgiftsfri netthandel økte fra 200 til 350 kroner, noe KrF var med på å få gjennom. Men ifølge avisen mener Ropstad nå at ordningen har negative følger for norsk netthandel og næringsliv, og han synes det er paradoksalt at Norge går motsatt vei av utviklingsløpet i EU.

– Der er utviklingen full moms på handel med land utenfor, og etter hvert også mellom EU-landene, sier Ropstad.

Han og KrF blir lovet støtte av opposisjonen. Dermed kommer de stadig nærmere enn bestemmelse om å fjerne fribeløpet. Et kompromiss om et lavere beløp enn dagens frigrense kan også bli en mulighet.

– Vi var mot fribeløpet på 350 kroner i vårt alternative statsbudsjett for 2018, og er det fortsatt, sier Arbeiderpartiets finanspolitiker Rigmor Aasrud til DN.

(©NTB)

Annonser
  •  
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]