Hillary Clinton og James Comey. Foto: AP Photo
Del saken
 • 180
 •  
 •  
 •  
 •  

Ron DeSantis er medlem av den amerikanske kongressen. Sammen med flere kollegaer har han sendt et brev til justisminister Jeff Sessions, FBI-direktør Christopher Wray og den amerikanske advokaten John Huber, og bedt dem om å undersøke flere embetsmenn for potensielle brudd på føderale vedtekter.

Disse tjenestemenn inkluderer blant andre tidligere FBI-direktør James Comey, tidligere presidentkandidat og utenriksminister Hillary Clinton, tidligere fungerende direktør for FBI Andrew McCabe, FBI-agent Peter Strzok og FBI-advokat Lisa Page.

“Den politiske eliten er ikke immun mot lovprinsipper, og personer i stillinger med høy autoritet bør behandles som alle andre amerikanere,” sier DeSantis i en pressemelding. “Hvis tidligere tjenestemenn, inkludert Hillary Clinton og James Comey, brøt loven, må de holdes ansvarlige. Vi ber om at Justisdepartementet arbeider raskt for å sikre at brudd på føderale vedtekter av høytstående embetsmenn blir identifisert og påtalt. ”

“Det amerikanske folk er lei av at Clintons og deres venner blir behandlet i en annen standard enn resten av oss. De vil ha rettferdighet,” sier et annet kongressmedlem, Dave Brat, som er blant underskriverne på brevet. “Jeg håper Justisdepartementet og Federal Bureau of Investigation kan undersøke disse påstandene,» sier han i pressemeldingen.

“Rettssaker må være rettferdige og like, spesielt hvis du er i en posisjon av tillit og autoritet. Jeg tror vi må se på de mange feilene til regjeringens tjenestemenn under presidentkampanjen i 2016 for å garantere det amerikanske folket at rettferdighet er viktig» sier et annet kongressmedlem, Jeff Duncan.

“Undersøkelsene av Hillary Clinton og presidentkampanjen avslørte ekstreme nivåer av forsømmelser og mishandling av sensitiv informasjon,” sier kongressmedlem Gosar, som også har underskrevet brevet. “Handlingene til disse regjeringens tjenestemenn skissert i vårt brev peker på bevis på korrupsjon og mulig forræderi. Det er på tide at disse uvalgte byråkratene slutter å gjemme seg bak sine titler og begynne å bli holdt ansvarlig for samme standarder som alle andre amerikanere», sier han.

“Rettferdighet må være blind, ikke partisk. Vi må gjennomføre en grundig undersøkelse av potensiell misbruk av makt for politisk motiverte grunner begått av justisdepartementet og FBI-tjenestemenn. Det amerikanske folket fortjener sannheten, og om nødvendig må vårt rettssystem holdes ansvarlig overfor de samme lover det er pålagt å håndheve», sier kongressmann Harris.

I brevet blir tidligere FBI-direktør James Comey anklaget for å ha funnet bevis for at Hillary Clinton var usedvanlig uforsiktig med å bruke egen e-post til sensitive opplysninger. Men samtidig, av politiske grunner, mener de republikanske politikerne, unnlot han siktelse av den demokratiske presidentkandidaten. Han kritiseres også for å ha tatt notater under en samtale med president Trump, og med vilje levert notatene til en venn som delte dem med pressen.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 180
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]