Væpnet politi og politiets bombegruppe rykket ut til en leilighet på Rosenhoff i Oslo etter mistanke om at det kan være eksplosiver der. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Politiets bombegruppe har gjort et interessant funn i en leilighet på Rosenhoff ved Carl Berners plass i Oslo.

Politiet fikk ved 18-tiden torsdag melding om at en person i en leilighet på Rosenhoff var skadd og trengte hjelp. På bakgrunn av opplysningene de fikk, valgte politiet å bevæpne seg da de rykket ut til adressen. Da de ankom leiligheten, fikk de raskt kontroll på tre personer. En av dem var lettere skadd og fikk behandling på stedet.

– En av personene er pågrepet, mens de to andre har status som vitner, opplyser operasjonsleder Gjermund Stokkli til NTB. Han vil ikke utdype ytterligere hva som har skjedd i leiligheten.

annonse

Årsaken til at politiet valgte å bevæpne seg, var at de fikk melding om at det kanskje kunne være våpen i leiligheten. Stokkli sier til Dagbladet at det ikke ble funnet våpen i leiligheten, men at patruljen på stedet fikk opplysninger om at det kunne være eksplosiver der.

Ved 23-tiden opplyste politiet at det de har gjort et interessant funn.

– Vi har funnet noe som kan bekrefte at meldingene vi fikk innledningsvis kan stemme. Om det er eksplosiver vet vi ikke, vi fikk ikke markering på hund tidligere i dag, men andre undersøkelser tilsier at vi bør gjøre ekstra undersøkelser av denne gjenstanden, sier innsatsleder Tore Barstad til NRK.

Han sier de fortløpende vurderer hva neste skritt i arbeidet er.

annonse

Politiet vil ikke utdype hva slags eksplosiver det skal være snakk om, men sier det ikke er fare for folk i området. Et tilstrekkelig stort område var sperret av, og nødvendig evakuering var foretatt fra omkringliggende leiligheter, uttalte politiet tidligere torsdag kveld.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon