Væpnet politi og politiets bombegruppe rykket ut til en leilighet på Rosenhoff i Oslo etter mistanke om at det kan være eksplosiver der. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse

Politiets bombegruppe har gjort et interessant funn i en leilighet på Rosenhoff ved Carl Berners plass i Oslo.

annonse

Politiet fikk ved 18-tiden torsdag melding om at en person i en leilighet på Rosenhoff var skadd og trengte hjelp. På bakgrunn av opplysningene de fikk, valgte politiet å bevæpne seg da de rykket ut til adressen. Da de ankom leiligheten, fikk de raskt kontroll på tre personer. En av dem var lettere skadd og fikk behandling på stedet.

annonse

– En av personene er pågrepet, mens de to andre har status som vitner, opplyser operasjonsleder Gjermund Stokkli til NTB. Han vil ikke utdype ytterligere hva som har skjedd i leiligheten.

Årsaken til at politiet valgte å bevæpne seg, var at de fikk melding om at det kanskje kunne være våpen i leiligheten. Stokkli sier til Dagbladet at det ikke ble funnet våpen i leiligheten, men at patruljen på stedet fikk opplysninger om at det kunne være eksplosiver der.

Ved 23-tiden opplyste politiet at det de har gjort et interessant funn.

annonse
annonse

– Vi har funnet noe som kan bekrefte at meldingene vi fikk innledningsvis kan stemme. Om det er eksplosiver vet vi ikke, vi fikk ikke markering på hund tidligere i dag, men andre undersøkelser tilsier at vi bør gjøre ekstra undersøkelser av denne gjenstanden, sier innsatsleder Tore Barstad til NRK.

Han sier de fortløpende vurderer hva neste skritt i arbeidet er.

Politiet vil ikke utdype hva slags eksplosiver det skal være snakk om, men sier det ikke er fare for folk i området. Et tilstrekkelig stort område var sperret av, og nødvendig evakuering var foretatt fra omkringliggende leiligheter, uttalte politiet tidligere torsdag kveld.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.