Petter Stordalen, eier av Nordic Choice Hotels, under et innlegg på NHOs årskonferanse i år. Nå inngår hotellkongen et samarbeid med NOAS for å styrke utenlandske ansattes juridiske rettigheter knyttet til søknadene om opphold i Norge og Sverige. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Petter Stordalens hotellkjede Nordic Choice Hotels tilbyr ansatte som risikerer utsendelse fra Norge, juridisk bistand i samarbeid med NOAS.

Ved å støtte Norsk organisasjon for asylsøkere (NOAS) med rundt 1 million kroner vil Nordic Choice Hotels kunne tilby ansatte med innvandrerbakgrunn bistand dersom de støter på problemer med asylprosessen eller med arbeids- eller oppholdstillatelsen, melder TV 2.

– Som arbeidsgivere har vi et ansvar for alle våre ansatte, og vi har ikke følt at vi har vært gode nok der. Derfor går vi foran, forhåpentligvis som et godt eksempel, og setter av noen kroner til dem som trenger hjelp på det området, sier administrerende direktør Torgeir Silseth i Nordic Choice Hotels til kanalen.

NOAS skal nå holde kurs for ledelsen ved hotellene og hovedkontoret om asylspørsmål.

Silseth sier at engasjementet vil gi hotellkjeden tilgang til tiltrengt arbeidskraft. Også i Sverige har Stordalen satt i gang et tilsvarende prosjekt. Choice-kjeden har 16.000 ansatte, og av dem har 30 prosent annen bakgrunn enn nordisk. I alt kan kjeden telle 170 ulike nasjonaliteter blant de ansatte.

Silseth bedyrer at de har tillit til forvaltningen som håndterer sakene til asylsøkere og innvandrere til Norge og Sverige, men sier at det også der begås feil.

– Da kan vi hjelpe våre folk til å oppdage de feilene og dermed få sine rettigheter ivaretatt på en god måte, sier han.

(©NTB)

[email protected]

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]