Opprørere i byen Dumayr nordøst for Damaskus overga seg torsdag som del av en avtale med regimet, og ble plassert på busser for å evakueres til Nord-Syria. Bildet er utgitt av det statlige nyhetsbyrået SANA og viser russiske og syriske soldater som overser evakueringen. Foto: AP / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Det syriske regimet har igangsatt luftangrep og skyter med artilleri mot et IS-kontrollert område i bydelen Yarmouk i Damaskus, melder statlige medier og SOHR.

– Regimets krigsfly slo til mot skjulestedene til terroristene fra Nusrafronten og Daesh i Hajar al-Aswad sør i Damaskus, melder det statlige nyhetsbyrået SANA torsdag kveld.

Daesh er et arabisk akronym for IS. IS har mistet mesteparten av området de hadde i Syria, men har fortsatt en liten tilstedeværelse i blant annet Damaskus’ sørlige del.

Ifølge den britiskbaserte eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) har president Bashar al-Assads styrker iverksatt en offensiv mot IS i Sør-Damaskus.

– Militæraksjonen mot IS i det sørlige Damaskus ble innledet etter at man ikke lyktes med å forhandle fram en evakueringsplan for å få jihadistene ut av området, sier SOHR-leder Rami Abdulrahman.

Angrepene torsdag kveld var rettet mot bydelene Hajar al-Aswad, Tadamun og Yarmouk. Yarmouk er offisielt en palestinsk flyktningleir, men lagt i ruiner som følge av krigen og har siden 2015 vært kontrollert av IS.

Torsdag sikret regimet seg kontroll over byen Dumayr nordøst for Damaskus som del av en avtale der opprørere overga seg og ble evakuert til Nord-Syria. Statlig fjernsyn viste bilder av sivile som ønsket styrkene velkommen.

Onsdag ble 25 regjeringssoldater drept i et bakholdsangrep av IS nær byen Mayadin i provinsen Deir al-Zor. 13 IS-krigere ble drept i påfølgende ildveksling, ifølge SOHR. Den syriske hæren har tilbakevist opplysningene.

NTB-AP-AFP
(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]