Helsedirektoratet i Oslo. Helfo er Helsedirektoratets ytre etat. Skjermdump fra Googlemaps.
annonse
annonse

Helfo vil gå fra å ha 22 kontorsteder til 6, har regjeringen fastslått. Det rammer 165 av Helfos ansatte.

Torsdag har regjeringen besluttet at 16 kontorer med rundt 165 Helfo-ansatte skal nedlegges. Det vil ramme kontorer i Oslo, Bergen, Kristiansand, Voss, Eidsvoll, Kongsberg, Risør, Harstad, Gloppen, Vågå, Verdal, Nærøy, Lenvik, Beiarn, Orkdal og Brumunddal.

Helfo, som er Helsedirektoratets ytre etat, varslet i 2017 behov for en ny kontorstruktur for å oppnå effektiv ressursutnyttelse. Økt bruk av selvbetjening og automatisering og færre enkle, manuelle arbeidsoppgaver har redusert behovet for ansatte.

annonse

Etaten ønsket å kutte 22 kontorer ned til 7, men regjeringen har nå besluttet å beholde 6 faste Helfo-poster.

Kontorene i Sola, Fredrikstad, Tønsberg, Mo i Rana, Kirkenes og Ørsta videreføres.

Helfos nye kontorstruktur medfører en utflytting av statlige arbeidsplasser fra Oslo, noe denne regjeringen har prioritert.

annonse

Alle medarbeiderne ved kontorstedene som er foreslått nedlagt, vil få tilbud om jobb på et av kontorstedene som foreslås videreført i anbefalingen, meddelte Helfos direktør Jan Mathisen i fjor.

Kontorstedene skal tidligst legges ned 1. juli 2019, og endringene i kontorstruktur skal være gjennomført innen utløpet av 2020.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon