Fiskeriminister Per Sandberg skal møte i retten torsdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Del saken
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  

Det var fiskeriminister Per Sandberg (Frp) som foreslo at sensitiv informasjon skulle sendes på hans private epost, sa lobbyist Frode Reppe i retten onsdag.

– Jeg ba aldri om å få epostadressen til Sandberg. Det var ikke jeg som valgte kjøkkenveien. Sandberg ville ha sensitiv informasjon på det viset. Det kan jeg forstå, fortalte Reppe Sør-Trøndelag tingrett ifølge Dagbladet.

Videre sa lakselobbyisten at han ikke tror det er uvanlig at statsråder gir fra seg private eposter:

– Det er jo ikke for ingenting at man vil ha et lobbyregister i Norge.

Torsdag skal Sandberg selv vitne i retten. Fiskeriministeren har så langt ikke villet kommentere opplysningene Dagbladet har viderebrakt fra rettssalen, eller besvart epost fra NTB med spørsmål om de angivelige lekkasjene og hans forestående vitneprov.

E-postskandalen var et faktum idet Reppe tastet feil da han skulle skrive inn Sandbergs private epostadresse, men kom til å sende flere hemmelige eposter til en svensk navnebror av fiskerministeren. Etter dette mistet den daværende kommunikasjonssjefen i Norske Sjømatbedrifters Landsforening (NSL) jobben. Dette førte til at Reppe trakk sin tidligere arbeidsgiver for retten.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]