Illustrasjonsfoto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
annonse

En tidligere student ved Universitetet i Oslo saksøker staten etter å ha blitt utestengt fra studiet grunnet anklager fra medstudenter om seksuell trakassering.

Vedkommende saksøker Kunnskapsdepartementet og krever en erstatning på 1,8 millioner kroner i tapt inntekt og 150.000 kroner i oppreisning, ifølge Universitas.

Den tidligere studenten, som nå har vært utestengt fra studiet i tre år, mener universitet ikke hadde grunnlag for å utestenge han. I sluttinnlegget hevder han ifølge studentavisen at medelevenes bekymringsmeldinger mot ham er oppkonstruerte og uriktige.

Regjeringsadvokaten på sin side mener oppførselen hans var så ille at han ikke egner seg til å gå ut i profesjonen han utdanner seg til.

– Dokumentasjonen i saken viser at han har opptrådt krenkende og truende overfor sine medstudenter, og at han ikke tok nei for et svar og stadig utfordret andres grenser, står det i statens sluttinnlegg gjengitt av Universitas.

Rettssaken er berammet til tirsdag 24. april, og ifølge avisen er 16 vitner kalt inn. Verken studentens advokat Robina Shaukat Hussain i Advokatfirmaet Elden eller regjeringsadvokat Kari Sigurdsen skal ha ønsket å kommentere saken.

(©NTB)

Annonser
  •  
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]