Illustrasjonsfoto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
annonse
annonse

En tidligere student ved Universitetet i Oslo saksøker staten etter å ha blitt utestengt fra studiet grunnet anklager fra medstudenter om seksuell trakassering.

Vedkommende saksøker Kunnskapsdepartementet og krever en erstatning på 1,8 millioner kroner i tapt inntekt og 150.000 kroner i oppreisning, ifølge Universitas.

Den tidligere studenten, som nå har vært utestengt fra studiet i tre år, mener universitet ikke hadde grunnlag for å utestenge han. I sluttinnlegget hevder han ifølge studentavisen at medelevenes bekymringsmeldinger mot ham er oppkonstruerte og uriktige.

annonse

Regjeringsadvokaten på sin side mener oppførselen hans var så ille at han ikke egner seg til å gå ut i profesjonen han utdanner seg til.

– Dokumentasjonen i saken viser at han har opptrådt krenkende og truende overfor sine medstudenter, og at han ikke tok nei for et svar og stadig utfordret andres grenser, står det i statens sluttinnlegg gjengitt av Universitas.

Rettssaken er berammet til tirsdag 24. april, og ifølge avisen er 16 vitner kalt inn. Verken studentens advokat Robina Shaukat Hussain i Advokatfirmaet Elden eller regjeringsadvokat Kari Sigurdsen skal ha ønsket å kommentere saken.

(©NTB)

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon