Foto: AP Photo/Ahn Young-joon)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Donald Trump sier USA vil gjøre «alt som står i hans makt» for at det kommende toppmøtet med Nord-Koreas leder Kim Jong-un til en «verdensomspennende suksess».

Det sa USAs president på en felles pressekonferanse med Japans statsminister Shinzo Abe.

Trump sa at han håper han får se dagen der Sør-Korea og Nord-Korea kan leve sammen i «trygghet, velstand og fred». Presidenten sendte nylig CIA-direktør Mike Pompeo, som er nominert som ny utenriksminister, til Nord-Korea for å legge grunnlaget til møtet mellom Kim og Trump. Ifølge Trump vil det møtet bli holdt tidlig i juni.

Trump tvitret også at Pompeo og Kim utviklet et godt forhold under møtet.

Før Trump og Kim eventuelt treffes, skal det holdes toppmøte mellom Kim og Sør-Koreas president Moon Jae-in 27. april. Her vil muligheten for en fredsavtale mellom de to koreanske landene trolig bli diskutert.

I forbindelse med Trumps møte med Shinzo Abe på presidentens golfanlegg i Florida var handel mellom de to landene tema onsdag. Trump meldte at han søker en fri, rettferdig og gjensidig handel med Japan.

Trump fortalte videre at Japan har bestilt et stort antall fly fra amerikanske bedrifter, og at det bidrar til prosessen med å «jevne ut» handelen mellom landene. Trump opplyste at han er opptatt av å redusere handelsunderskuddet USA har med Japan.

Under oppholdet i Florida har ikke de to statslederne bare diskutert sine respektive nasjoners interesser – de fant også rom for en runde med golf.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]