Liv Signe Navarsete og Åslaug Haga på Senterpartiets valgvake i 2009. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
Del saken
 • 286
 •  
 •  
 •  
 •  

Tidligere Sp-leder Åslaug Haga ber partiet suspendere de mannlige politikerne som var med på hytteturen der det ble sendt en sexmelding til Liv Signe Navarsete.

Til VG sier Haga at det er tydelig at det finnes en ukultur i partiet som det må ryddes opp i.

– Jeg mener alle de ti som deltok på hytteturen, må stenges ute fra partiet inntil omstendighetene rundt meldingen er avklart, sier hun.

Blant de ti som var til stede på turen, er nestleder i Sp, Ola Borten Moe. På direkte spørsmål bekrefter Haga at hun mener en suspensjon også bør omfatte ham.

Det var på en hyttetur i Åre i februar 2016 det ble sendt en tekstmelding til Liv Signe Navarsete. Alle de ti som var med på turen, har den siste tiden åpent benektet å ha sendt meldingen. Åtte av de ti har tillitsverv i Senterpartiet.

Kollektiv avstraffelse

Ola Borten Moe reagerer på Hagas utspill. Han kaller det lite konstruktivt og betegner det som en kollektiv avstraffelse.

– For det første er det ingen som skal få en slik melding. For det andre var det ikke et fellesskap som sendte denne meldingen. Det var det én person som gjorde. Like lite som i en hvilken som helst annen sosial samling, kan jeg være ansvarlig for det som blir gjort på en annens telefon, sier han til VG.

Dratt gjennom møkka

Borten Moe sier Senterpartiet nå må bruke partiets egne retningslinjer og at denne saken ikke må løses i mediene. Han håper saken får en snarlig løsning.

– Nå har både jeg og de andre som deltok på denne turen, blitt dratt gjennom møkka i en og en halv uke. For mange har det også konsekvenser. Folk er lei seg og fortvilet, sier Sp-nestlederen.

Generalsekretær Knut M. Olsen i Senterpartiet jobber med å finne ut hvem som sendte tekstmeldingen fra hytteturen.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 286
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]