Illustrasjonsfoto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
annonse

Ingen selgere vil få tillatelse til å selge heliumballonger på gata i Oslo 17. mai.

– Det blir helt mulig å ha det gøy på 17. mai uten gassballonger, sier miljøbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) til NRK etter at byrådspartiene har blitt enige om at de ikke vil ha fritt salg av heliumballonger på nasjonaldagen.

Bydelene og Bymiljøetaten har fått beskjed om at det ikke skal gis tillatelser til salg. Begrunnelsen fra Berg er plastforsøplingen ballongene forårsaker.

annonse

De siste årene har det blitt gitt få tillatelser til gatesalg av ballonger. Det er imidlertid fortsatt lovlig å selge ballonger på privat grunn, som i butikker.

Heller ikke i fjor ble det gitt tillatelser til ballongsalg i bygatene, men det ble likevel solgt ballonger. 17. mai-komiteen i Oslo ber Bymiljøetaten følge opp selgere som tar seg til rette.

– Noen kommer nok likevel til å forsøke å selge heliumballonger. Jeg oppfordrer alle til å la være å kjøpe, fordi heliumballongene representerer et stort miljøproblem, sier Erik Lunde (KrF), leder i 17. mai-komiteen.

Miljøpartiet De Grønne uttalte tidligere i vår at de ønsker seg et nasjonalt forbud mot gassballonger på 17. mai.

En rekke andre kommuner har forbudt heliumballonger før årets 17. mai-feiring.

(©NTB)

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]