Tottenhams Harry Kane blir mannen å stoppe for Manchester United på Wembley lørdag. Det står om en billett til FA-cupfinalen. Foto: Gareth Fuller / PA / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Manchester United mot Tottenham kunne vært selve FA-cupfinalen. Nå møtes de to gigantene på Wembley i semifinale lørdag.

FA-cupen er de to storlagenes siste mulighet til å samle på sølvtøy denne sesongen. Lagene er begge ute av kampen om Premier League-tittelen, og begge røk tidlig ut av mesterligaen.

Spurs jakter på sin side sin første tittel på ti år og vil vise fansen at de kan under Mauricio Pochettino. Ligacuptittelen fra 2008 er siste pokal i premieskapet.

annonse

– Hvis vi vinner serien og mesterligaen kan det nok snakkes om at vi har tatt oss opp på et nytt nivå. Inntil det skjer så vil en seier i FA-cupen og ligacupen være bra for fansen, men ikke at vi har tatt oss opp på et høyere nivå, sa Pochettino.

Flere klubber har brukt suksessen i den hjemlige cupen til å bygge videre på. Det var FA-cupseieren i 1990 under Alex Ferguson som var sporet til Manchester Uniteds suksess de kommende 20 årene.

Det vil altså ikke Spurs-manageren være med på.

Jakter sin 20. FA-cupfinale
annonse

Manchester United jakter sin 20 FA-cupfinale. Laget har vunnet 12 og tapt sju. Den siste tittelen kom i 2016, mens Tottenham har vært i ni finaler og tapt bare én. Spurs har ikke spilt FA-cupfinale på Wembley siden 1991. Laget har derimot hatt Wembley som hjemmebane denne sesongen.

Mourinhos og United-forsvarets førsteprioritet lørdag blir å stoppe den alltid målkåte Harry Kane og samtidig la sine egne spillere vise offensive kvaliteter.

Nok en gang har det vært snakk om Mourinhos noe anstrengte forhold til Paul Pogba. Pogba var god mot Manchester City da han snudde kampen til 3-2-seier med sine to mål. Han var også god i 2-0-seieren over Bournemouth onsdag, men mot West Bromwich søndag måtte han tåle kraftig kritikk.

– Topp innsats, topp innsats. Så han vet at han kan, sa Mourinho om Pogbas to gode kamper.

PSG-snakk

Stemningen mellom de to skal derimot ikke være like god. Ifølge informerte kilder innen engelsk og fransk fotball skal franskmannen skal ha hatt samtaler med Paris Saint-Germain om en framtidig overgang.

Søndag møtes Chelsea og Southampton i den andre semifinalen på Wembley. Chelsea-manager Antonio Conte er trolig inne i sin siste måned med ansvaret for Chelsea. Italieneren har vunnet mye med sine klubber i Italia og England, men mangler en cuptittel.

– Jeg var selv spiller, og spillerne må spille for klubben og fansen og ikke for meg, har Conte sagt.

(©NTB)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon