Lokalbefolkningen i Douma hevder gassangrep aldri fant sted

— Det er et show og ikke ekte, fortalte en mann til Amerikansk nyhetskanal.

annonse
annonse

Grusomme bilder av døde barn og voksne med skum rundt munnen ble spredt i de fleste nyhetskanaler verden rundt 7. april i år. Det angivelige angrepet i Douma skal ha vært en cocktail av klorgass og sarin, droppet ned over byen med fly.

Journalister fra det amerikanske nyhetsbyrået AP hevdet de snakket med øyenvitner både i Douma utenfor Damaskus og i Nord-Syria. Ifølge AP skal mennesker ha ropt «klor, klor», før de segnet om.

– Gassen var så sterk at folk fikk problemer med å puste flere hundre meter unna, skal kilder ha fortalt nyhetsbyrået AP.

annonse

Men nå kan det vise seg at gassangrepet aldri fant sted. Nyhetsreporter John Pearson fra den amerikanske TV-stasjonen OANN reiste til Syria og intervjuet lokalbefolkningen i Douma. Der kunne øynevitner fortelle at de verken så, hørte eller luktet klorgass.

– Jeg har ikke sett eller hørt at noen ble skadet som følge av et gassangrep. Jeg tror det er et show og ikke ekte, sier mannen i intervjuet med OANN.

Pearson sier i reportasjen at han hadde intervjuet et titalls personer og at ingen hadde sett noe som tydet på at det var et gassangrep i nærheten.

annonse

– Ingen av de jeg snakket med hørte eller så noe som helst. De så at det ble snakket om på TV, men ingen øyenvitner som oppholdt seg hvor det angivelige gassangrepet skal ha funnet sted har sett noe, sier Pearson.

Se hele reportasjen i videoen øverst.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon