Den svenske artisten og produsenten Tim «Avicii» Bergling er død, 28 år gammel. Her er han fotografert i New York i 2013. Foto: Amy Sussman / Invision / AP / NTB scanpix
Del saken
 • 5
 •  
 •  
 •  
 •  

– Det er med stor sorg at vi må meddele at Tim Bergling, kjent under artistnavnet Avicii, er død. Han befant seg i Muscat i Oman og ble funnet død fredag ettermiddag lokal tid, opplyser Aviciis pressekontakt Ebba Lindqvist i en pressemelding.

Avicii regnes som en pioner innenfor elektronisk dansemusikk-bevegelsen og har hatt enorm internasjonal suksess på 2010-tallet.

– Han var et av Sveriges største musikkvidundere i moderne tid. Jeg tenker på hans nærmeste, familie og venner, sier Sveriges statsminister Stefan Löfven.

Kygos inspirasjonskilde

Kondolansene og hyllestene strømmet inn fra både svenske og internasjonale stjerner.

– Så trist … Så tragisk. Farvel, kjære søte Tim. Gikk bort altfor tidlig, skriver Madonna på Instagram. Popstjernen har samarbeidet med Avicii flere ganger.

Aviciis norske kollega Kygo skriver at det var nettopp Avicii som inspirerte ham til å lage elektronisk musikk.

– Takk for all gleden du brakte til verden med din musikk, skriver 26 år gamle Kygo på Instagram.

– En vakker sjel, lidenskapelig og ekstremt talentfull med så mye igjen å gjøre. Mine tanker går til familien hans, skriver skotske Calvin Harris på Twitter.

Mange hits

Siden suksessen med låten «Seek Bromance» i 2010, og gjennombruddet med «Levels» året etter har Avicii hatt listetopper i land som Frankrike, Belgia, Storbritannia og Sverige.

Blant Aviciis øvrige hits var «I Could Be the One», «The Days», «You Make Me», «Wake Me Up», «Speed» og «Hey Brother».

Han har blant annet vunnet to MTV Music Awards, én Billboard Music Award og blitt nominert til to Grammy-priser.

Var syk

– Familien er sønderknust, og vi ber dere om å ta hensyn og la dem være i fred i denne vanskelige tiden, sier Lundqvist og legger til at det ikke kommer flere uttalelser.

Detaljer om dødsfallet er ikke kjent, og verken omansk politi eller lokale medier hadde meldinger om artistens bortgang fredag kveld.

Ifølge AP har Avicii tidligere hatt akutt betennelse i bukspyttkjertelen, delvis på grunn av stort alkoholkonsum. Etter at han i 2014 fikk fjernet galleblæren og blindtarmen, avbrøt han flere konserter for å komme til hektene igjen.

«Sprø reise»

Han sluttet å turnere helt i 2016, men fortsatte å lage musikk i studio.

– Det har vært en veldig sprø reise. Jeg begynte å produsere da jeg var 16. Jeg begynte å turnere da jeg var 18. Fra det tidspunktet hoppet jeg bare inn i det 100 prosent, sa Avicii til Billboard-magasinet i 2016.

– Når jeg ser tilbake på livet mitt, tenker jeg: Wow, gjorde jeg det? Det var den beste tiden i livet mitt på en måte. Men det kom med en pris – mye stress og mye angst for meg – men det var den beste reisen i mitt liv, sa han.

28-åringen døde få dager etter at han ble nominert til en Billboard Music Award for EP-en «Avicii (01)».

Dokumentarfilm

I dokumentarfilmen «Avicii: True Stories» (2017) fulgte den svenske regissøren Levan Tsikurishvili artisten gjennom flere år og dokumenterte suksessen – men også helseproblemer, angst og det at han hoppet av turnélivet i fjor.

«Jeg vil lage et ærlig portrett av Tim som person, ikke bare Avicii. Alle kjenner Avicii, men veldig få kjenner Tim. Å være en verdensstjerne er ikke alltid så enkelt som det ser ut på Instagram», sa regissøren.

NTB-TT-AP

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 5
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]