Foto: AP / NTB scanpix
annonse

Telefonlinjen, som ble testet fredag, er åpnet for å tilrettelegge diskusjoner samt å bidra til å unngå misforståelser mellom de to nabolandene.

Ifølge sørkoreanske medier varte den første testsamtalen i 4 minutter og 17 sekunder.

– Dette er første gang at en telefonlinje har blitt etablert direkte mellom de to lederne, sier en talsmann for Moon Jae-ins kontor.

Toppmøtet neste fredag vil finne sted i grensebyen Panmunjom, og det historiske møtet mellom de to blir tredje gang statsledere for de to landene møtes siden slutten av Koreakrigen i 1953.

Kim Yo-jong, søsteren til Nord-Koreas leder Kim Jong-un, spiste i februar lunsj med Sør-Koreas president Moon Jae-in og overrakte en invitasjon fra broren om å besøke Pyongyang. Nå skal omsider de to statslederne møtes.

NTB-DPA

(©NTB)

Annonser
  •  
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]