Væpnet politi og politiets bombegruppe rykket ut til en leilighet på Rosenhoff i Oslo etter mistanke om at det kan være eksplosiver der. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Mannen som er siktet etter at en mistenkelig gjenstand ble funnet i en leilighet på Rosenhoff i Oslo, skal avhøres av politiet fredag ettermiddag.

Mannen i slutten av 30-årene er russisk statsborger og kjent fra politiet fra tidligere.

Han er siktet for grov ulovlig befatning med eksplosiver og skal avhøres fredag ettermiddag på politihuset i Oslo, skriver VG.

– Han har til nå vært gjennom en helseundersøkelse. Det er ingenting som tilsier at det blir flere pågripelser i denne saken, sier leder for etterretning og etterforskning i Oslo politidistrikt, Grete Lien Metlid.

Bevæpnet seg

Operasjonsleder Cathrine Silju i Oslo-politiet har tidligere sagt til NTB at det fortsatt ikke er bekreftet at det er snakk om eksplosiver i gjenstanden som ble funnet, men at dette vil bli undersøkt i løpet av dagen.

Det var ved 18-tiden torsdag at politiet fikk melding om at en person i en leilighet på Rosenhoff var skadd og trengte hjelp. På bakgrunn av opplysninger om at det kunne være våpen i leiligheten valgte politiet å bevæpne seg da de rykket ut til adressen. Da de ankom leiligheten, fikk de raskt kontroll på tre personer. En av dem var lettere skadd og fikk behandling på stedet.

Ifølge Cathrine Silju har de to andre personene i leiligheten status som vitner i saken. Også disse skal avhøres fredag ettermiddag.

Fjernet mistenkelig gjenstand

Da politiet ankom stedet torsdag, fikk de opplysninger om at det kunne være eksplosiver i leiligheten. Nærliggende leiligheter ble derfor evakuert, et større områder sperret av og bombegruppa tilkalt. En mistenkelig gjenstand ble lokalisert og fjernet.

Bombegruppa skulle undersøke gjenstanden og sikre den.

(©NTB)

[email protected]

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]