Rosenborgs Nicklas Bendtner var mange år i Arsenal under Arsène Wenger. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix.
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Nicklas Bendtner slenger seg på hyllesten av sin tidligere sjef, Arsenals Arsène Wenger. Spiss-Bendtner kan fort bli manager-Bendtner i framtida.

Nicklas Bendtner ser for seg å starte på en trenerutdannelse i god tid før han legger opp som fotballspiller.

Fredag tok RBKs stjernespiss seg god tid til å svare på spørsmål rundt at Arsenal-manager Arsène Wenger gir seg. Samtidig lettet Bendtner også litt på sløret rundt sin egen framtid.

– Ja. Det kan godt være.

Det svarer Bendtner til Adresseavisen, på spørsmål om han selv tenker på en managerkarriere den dagen han legger opp som fotballspiller.

Interessant

Før han legger til:

– Jeg har tenkt å ta trenerutdannelse i mine siste tre år av den aktive karrieren, så jeg i hvert fall har det i bunn. Så får vi se. Men ja: Det kan være interessant for meg.

– Så én dag er du tilbake i England som manager?

– På et eller annet tidspunkt, så kanskje det, smiler 30-åringen.

Etter fredagens trening ble nemlig ett av de store temaene i pressesonen på Lerkendal at mannen som i sin tid hentet Bendtner til Arsenal, Arsène Wenger, er inne i sin siste sesong.

Respekt

Bendtner har stor respekt for mannen som har trent London-klubben siden 1996. Og snakker mye om hvilken betydning Wenger hadde for ham selv, da Bendtner signerte for klubben som 17-åring i 2005.

– Først og fremst skal man hylle prestasjonen hans. Kanskje føler han nå at det er på tide med nye utfordringer, men man skal ha kjemperespekt for det han har gjort for klubben. Han var med på å endre fotballen i England, sier Bendtner – og legger til:

– Han har betydd mye for meg. Det var hovedsakelig på grunn av han at jeg dro til Arsenal. Det var fordi jeg likte måten han spilte fotball på og hvordan han så på ting. Jeg ble lånt ut fra Arsenal tre ganger, men forholdet mellom oss to var alltid godt, med gjensidig respekt.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]