Tenåring og aktivist Emma Gonzalez talte under demonstrasjonen i Washington mot Donald Trump og alle andre politikere med bånd til våpenlobbyen. Gonzalez overlevde skoleskytingen ved Marjory Stoneman Douglas High School i februar. Foto: Cliff Owen / AP / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Skoleskytinger med flere ofre i USA har økt. Flere personer er drept i slike skyteepisoder de siste 18 årene enn i løpet av hele 1900-tallet.

I en ny rapport i Journal of Child and Family Studies regnes hendelser der minst fire personer er blitt drept eller skadd.

Den første skoleskytingen med flere ofre i USA skjedde i 1940. En ansatt drepte fem kollegaer før han skjøt seg selv. På 1950- og 1960-tallet var det ingen større episoder, men i 1976 skjøt en 16 år gammel jente to personer og skadet ni. Deretter økte antallet skytinger med en topp på 1990-tallet.

Fra 1940 til 1999 ble til sammen 55 drept i 22 masseskytinger på skoler i USA. Fra 2000 til 2018 melder rapporten at 66 har blitt drept i 22 forskjellige episoder.

Studien har utelatt gjengoppgjør og skyteepisoder på universiteter.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]