FN frakter OPCW-inspektørene til sitt hotell i Damaskus. De ankom lørdag, men har fortsatt ikke besøkt Douma og stedet der det påståtte kjemiske angrepet fant sted. Foto: Bassem Mroue / AP / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Trump-administrasjonen sier den har bevis på at Russland og Syria har prøvd å utsette OPCWs undersøkelser av det påståtte kjemiske angrepet i Douma.

– Russiske tjenestemenn har jobbet med det syriske regimet for å sterilisere stedet for det påståtte angrepet og for å fjerne fellende bevis for bruk av kjemiske våpen, sa det amerikanske utenriksdepartementets talskvinne Heather Nauert torsdag.

Hun kalte Russland og Syrias grep «et forsøk på å gjennomføre sin egen iscenesatte etterforskning».

Inspektørene fra Organisasjonen for forbud mot kjemiske våpen (OPCW) ankom Syrias hovedstad Damaskus lørdag, men har fortsatt ikke besøkt stedet der over 40 mennesker ifølge enkelte meldinger skal ha blitt drept i et kjemisk angrep 7. april.

– Vi har pålitelig informasjon som indikerer at russiske tjenestemenn jobber med det syriske regimet for å nekte og utsette disse inspektørene fra å få tilgang til Douma, sa Nauert.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]