Migranter i Malmø, Sverige. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB scanpix

Svenskenes holdning til å ta i mot flyktninger har endret seg dramatisk den siste tiden. Andelen som vil ta i mot færre flyktninger har blitt fordoblet siden 2015, fra 20 til 41 prosent. Dette rapporterer SVT.

– Det er en dramatisk forandring, ikke minst med tanke på at har gått så fort, sier Marie Demker, som er professor i statsvitenskap ved Göteborgs universitet.

Andelen svensker som fortsatt mener at innvandringen i hovedsak er bra for landet har sunket fra 63 til 44 prosent, men er likevel større en andelen som ønsker å ta i mot færre.

 

Annonser

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]