Flere brutale voldtekter og drap på jenter og kvinner i India har satt sinnene i kok. Nå varsler regjeringen ytterligere innstramming i straffutmålingen. Foto: AP / NTB scanpix
annonse

Statsminister Narendra Modis regjering vedtok lørdag en forordning som nå blir sendt til president Ram Nath Kovind for godkjenning. Deretter må nasjonalforsamlingen vedta lovendringen innen seks måneder før den kan tre i kraft, melder nyhetsbyrået Press Trust of India og den statlige kringkasteren Doordarshan.

Lørdagens kunngjøring kommer etter at en åtte år gammel jente i januar ble brutalt voldtatt og drept i delstaten Jammu-Kashmir, og en angivelig voldtekt av en annen jente begått av en folkevalgt politiker i delstaten Uttar Pradesh.

Bare den siste uken ble det meldt om fire voldtekter og drap på mindreårige jenter i India.

annonse

Det brøt ut landsomfattende demonstrasjoner etter en gjengvoldtekt i New Delhi i 2012, noe som førte til at regjeringen doblet fengselsstraffen til 20 år for dem som blir kjent skyldig i voldtekt.

NTB-AP

(©NTB)

[email protected]

Annonser
  •  
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]