Foto: Morten Holm / SCANPIX
Del saken
 • 314
 •  
 •  
 •  
 •  

Fredag ettermiddag ble Oslo sentrum inntatt av norske veteraner fra FN-operasjonen UNIFIL i Libanon. Paraden var en de av UNIFIL-jubileet på Akershus festning. I anledning jubileet hadde paraden slått seg sammen med musikkshowet Norsk Militær Tatoo, som holdt show i Oslo spektrum i går. Dette omtales på Forsvarets hjemmesider.

På seg hadde mange av veteranene sine gamle, lyseblå bereter og de ble møtt av applaus fra forbipasserende oslofolk og turister.

– Jeg ble helt rørt av applausen fra folk. Jeg måtte kikke litt ned i bakken innimellom for ikke å få tårer i øynene, sier Åse Lie, som tjenestegjorde i sambandstroppen i landsbyen Ebel es-Saqi syd i Libanon

På 80-tallet hadde likestillingen ennå ikke kommet for fullt i internasjonale operasjoner.

– Vi måtte også være inne i leiren senest klokken 22, mens mennene fikk være ute til 23. Vi fikk heller ikke kjøre bilene, sier Ingrid Engdal, før hun legger til:

– Men vi fikk nå ordnet oss sånn at vi omgikk reglene litt likevel.

Selve UNIFIL-jubileet startet fredag formiddag på Akershus festning og pågikk hele dagen, samt utover kvelden. Før paraden deltok veteranene på oppstilling inne på festningen, der forsvarssjef admiral Haakon Bruun-Hansen talte og holdt ett minutts stillhet for de 21 norske soldatene som måtte bøte med livet i tjeneste for Norge og FN i Libanon.

Kvelden ble avsluttet av musikkshow i Oslo spektrum og fest på Akershus festning.

 

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 314
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]