Foto: Morten Holm / SCANPIX
Del saken
 • 314
 •  
 •  

Fredag ettermiddag ble Oslo sentrum inntatt av norske veteraner fra FN-operasjonen UNIFIL i Libanon. Paraden var en de av UNIFIL-jubileet på Akershus festning. I anledning jubileet hadde paraden slått seg sammen med musikkshowet Norsk Militær Tatoo, som holdt show i Oslo spektrum i går. Dette omtales på Forsvarets hjemmesider.

annonse

Annonse

På seg hadde mange av veteranene sine gamle, lyseblå bereter og de ble møtt av applaus fra forbipasserende oslofolk og turister.

– Jeg ble helt rørt av applausen fra folk. Jeg måtte kikke litt ned i bakken innimellom for ikke å få tårer i øynene, sier Åse Lie, som tjenestegjorde i sambandstroppen i landsbyen Ebel es-Saqi syd i Libanon

annonse

Annonse

På 80-tallet hadde likestillingen ennå ikke kommet for fullt i internasjonale operasjoner.

annonse

Annonse

– Vi måtte også være inne i leiren senest klokken 22, mens mennene fikk være ute til 23. Vi fikk heller ikke kjøre bilene, sier Ingrid Engdal, før hun legger til:

– Men vi fikk nå ordnet oss sånn at vi omgikk reglene litt likevel.

Selve UNIFIL-jubileet startet fredag formiddag på Akershus festning og pågikk hele dagen, samt utover kvelden. Før paraden deltok veteranene på oppstilling inne på festningen, der forsvarssjef admiral Haakon Bruun-Hansen talte og holdt ett minutts stillhet for de 21 norske soldatene som måtte bøte med livet i tjeneste for Norge og FN i Libanon.

Kvelden ble avsluttet av musikkshow i Oslo spektrum og fest på Akershus festning.

annonse

Annonse

 


Del saken
 • 314
 •  
 •  
 •  
  314
  Shares
 • 314
 •  
 •  
annonse

Les også: