To nye MS-medikamenter kan bli innført i Norge. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse

Mandag kan et nytt revolusjonerende medikament mot MS bli innført i Norge.

Medisinene kladribin (Mavenclad) og ocrelizumab (Ocrevus) ble innført i Europa i fjor og fikk da markedsføringstillatelse i Norge. Beslutningsforum, som bestemmer hvilke medikamenter som skal brukes i Norge, skal nå avgjøre om de revolusjonerende medisinene for behandling av multippel sklerose (MS) skal kunne brukes i Norge, skriver VG.

– De siste årene har vi sette en massiv satsing fra industrien for å utvikle gode medikamenter for sykdommer som MS. Det er en revolusjon, sier en av Norges fremste på MS, overlege og professor ved Universitetet i Bergen og Nevrologisk avdeling på Haukeland, Kjell-Morten Myhr.

– Jeg håper begge blir godkjent. De nye medisinene er ofte mer skånsomme, kan tas sjeldnere, intravenøst og krever ikke innleggelse, tilføyer han til avisa.

Mandag tas avgjørelsen om kladribin skal godkjennes. Ocrelizumab vurderes trolig ved neste møte.

Om lag 11.000 personer i Norge har MS. Av dem er over dobbelt så mange kvinner.

(©NTB)

Annonser
  •  
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]