Salah klar for åpningskampen i morgen mot Uruguay. Foto: Nigel French / PA via AP / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Liverpools storscorer Mohamed Salah tangerte rekorden for antall mål i en Premier League-sesong i lørdagens 2-2-kamp mot bunnplasserte West Bromwich.

Luis Suárez, Cristiano Ronaldo og Alan Shearer var inntil lørdag de eneste som hadde scoret 31 mål i en Premier League-sesong med 38 serierunder. Lørdag skrev Salah seg inn på den eksklusive listen da han økte Liverpools ledelse til 2-0 borte mot WBA.

Før det hadde skadeplagede Danny Ings gitt Liverpool en drømmestart. Spissen, som ikke hadde scoret på to og et halvt år, brukte kun tre minutter på å finne veien til nettmaskene på The Hawthorns.

Men Liverpool har rotet bort en ledelse før, og lørdag skjedde det igjen. I løpet av kampens siste 15 minutter ble 2-0-ledelsen til 2-2, og hjemmelaget fikk fornyet et ørlite håp om Premier League-spill også neste sesong.

Tabelljumbo West Bromwich har så godt som rykket ned, men syltynn teori holder liv i håpet om fortsatt spill i den øverste divisjonen.

Hadde full kontroll

WBA slet med å komme inn i kampen, og de helrøde gjestene hadde full kontroll i første omgang. Unntaket kom etter 38 minutter da vertene kun var centimeter fra å utligne.

Liverpool gikk til pause med 1-0-ledelse etter at Sadio Mané la hardt inn foran mål etter en corner. Ballen ble dempet av Georginio Wijnaldum og banket i mål av Ings.

Salah doblet ledelsen da han chippet ballen over en utrusende Ben Foster i WBA-målet etter 72 minutter.

Dermed tangerte han rekorden til Suarez, Ronaldo og Shearer. Nå har egypteren tre kamper igjen på å ta rekorden alene, og han har også mulighet til å både tangere og slå rekorden til Andy Cole og Shearer på 34 mål i Premier League fra den gangen sesongen besto av 42 serierunder.

Utlignet mot slutten

Liverpool hadde få problemer med å stoppe hjemmelagets forsøk i annen omgang, helt til det 79. minutt. Da reduserte Jake Livermore etter en corner og skapte ny spenning i kampen. Målet burde dog ha blitt avblåst for offside, men dommer Stuart Attwell blåste aldri og scoringen ble godkjent.

To minutter før full tid utlignet Salomón Rondón, og hjemmelaget satte inn en sluttspurt. Det ga ikke resultat, og dermed endte kampen 2-2.

Med ett poeng er Liverpool oppe på 71 poeng, tre bak Manchester United på andreplass, og tre poeng foran Tottenham på plassen bak. Liverpool har en kamp mer spilt enn lagene rundt seg på tabellen. Jürgen Klopps mannskap har igjen Stoke (h), Chelsea (b) og Brighton (h) før sesongen er over, i tillegg til mesterligaens semifinaler og en eventuell finale.

WBA har nå 25 poeng, det er åtte poeng opp til trygg plass. Klubben kan maksimalt ta ni poeng i sine resterende kamper mot Newcastle (b), Tottenham (h) og Crystal Palace (b).

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]