SV vil hindre at barn blir utestengt fra SFO grunnet foreldrenes manglende betaling. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Del saken
  •  
  •  
  •  

Flere hundre barn mistet plassen i skolefritidsordningen (SFO) i fjor fordi foreldrene ikke kunne betale. SV vil lovfeste retten til å delta i SFO.

annonse

Annonse

– Vi kommer til å legge fram et forslag om å lovfeste retten til å delta i skolefritidsordningen. Det vil innebære at å frata et barn plassen i SFO, ikke er en akseptabel måte å innkreve gjeld på, sier SV-leder Audun Lysbakken til Dagbladet.

Det finnes ikke nasjonale tall på hvor mange barn som har blitt utestengt på grunn av foreldrenes manglende betaling, men SV har bedt Stortingets utredningsseksjon om å hente inn tall fra en rekke kommuner. Tallene viser at 218 barn ble utestengt på grunn av manglende betaling i skoleåret 2016–2017.

annonse

Annonse

Også kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner ønsker å ta tak i problemstillingen.

annonse

Annonse

– I Jeløya-plattformen sier vi at vi vil innføre ordninger med redusert foreldrebetaling og gratis halvdagspass i SFO for barn av foreldre med lav inntekt, tilsvarende ordningene i barnehage, sier han til avisa.

(©NTB)


Del saken
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
annonse

Les også: