Fungerende utenriksminister i USA John Sullivan under presentasjonen av landets årlige rapport om menneskerettigheter. Foto: Susan Walsh / AP / NTB scanpix
annonse

Beskyldningen kom fra fungerende utenriksminister John Sullivan da han lanserte landets årlige menneskerettighetsrapport.

Før fremleggelsen av rapporten sa Sullivan at «noen regjeringer ikke er i stand til å opprettholde sikkerheten og oppfylle de grunnleggende behovene til sine folk».

– Regjeringen i Kina, Russland, Iran og Nord-Korea, for eksempel, bryter menneskerettighetene innenfor sine grenser på daglig basis og er derfor ustabile stater, sa Sullivan.

annonse

Flere menneskerettighetsgrupper var raskt ute med å kritisere rapporten og bemerket at det var redusert rapportering om kvinners rettigheter. I stedet har Trump-administrasjonen lagt mer vekt på regjeringers inngrep i et smalere utvalg av menneskerettigheter som er vedtatt av amerikansk og internasjonal lov.

Delen i rapporten som handler om reproduktive rettigheter, var endret med tittelen «tvang i befolkningskontroll». Endringen understreker Trump-administrasjonens syn på abort, som allerede har kommet til syne i finansieringen av internasjonale helseprogrammer.

Humans Rights Watch (HRW) var raskt ute med å kritisere den nye retningen til rapporten og klaget på den lille dekningen av samfunnsmessige begrensninger av rettigheter – særlig for kvinner.

NTB-AFP

(©NTB)

Annonser
  •  
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]