Kari Jaquesson. Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix
Del saken
 • 286
 •  
 •  
 •  
 •  

Den tidligere trimdronningen Kari Jaquesson, som nå har blitt en av de ivrigste medlemmene i kvinnegruppa Ottar, har reist til Syria for å fortelle verden hva som egentlig skjer der.

Jaquesson, som ikke er kjent for å holde tilbake når det gjelder saftige ytringer i det offentlige rom, mener at statsminister Erna Solberg (H) lyver om gassangrepet i Douma.

– Når hun omtaler det angivelige gassangrepet som et faktum som virkelig har skjedd, så lyver hun til oss. Hun forleder det norske folk, sier Jaquesson.

Utenriksdepartementet (UD), svarte på kritikken.

– Påstandene fra Jaquesson faller på sin egen urimelighet. Å komme med slike beskyldninger uten noen form for argumentasjon eller forklaring, er vanskelig å ta seriøst, uttalte pressetalsmann i UD, Frode O. Andersen, til Nettavisen.

Datteren til den legendariske restauratøren i Oslo, Ben Youcéf, har vært ute i hardt vær før.

I 2016 ba hun på parolemøtet for 8. mars-komiteen i Oslo den da 17 år gamle Unge Venstre-politikeren Anna Dåsnes, om å suge ti pikker om dagen for å skjønne hvordan det er å jobbe på bordell”.

Venstre lederen, Trine Skei Grande, ble så opprørt over dette, at hun i fjor ønsket å være med selv, (altså på parolemøtet, ikke bordell), men benektet at det skulle være som barnepike. Godt var jo det, når vi i ettertid vet at det ville ha vært som å be reven om å passe hønsegården.

Men uansett, Jaquesson er i Syria og forteller på Facebook-siden sin om hvordan de hører bombene falle.

– Vi hører smellene fra tungt artilleri fra Yarmouk, sør for Damascus (Ikke bli redd, mamma). Det syriske Forsvaret har storoffensiv mot en siste «enklave» av IS.
Men på restauranten der vi spiste tidligere var det ingen som skvatt av drønnene, ørene er trent til å bedømme avstanden etter syv års angrep.

Motivet for å dra til Syria virker ekte nok. Hun ønsker å skape balanse i det hun omtaler som en ensidig og tendensiøs nyhetsdekning av Syria-konflikten i norske og vestlige medier for øvrig. Det er nok noe mange er enige med henne i.

Men om det fins andre mer skjulte agendaer som den blodrøde jern-feministen har, så kan ingen ta fra henne at hun er tøff.

Med en bakgrunn som ikke bare består av aerobic-undervisning, men også journalistikk, er det lov til å håpe på en litt annen vinkling av situasjonen i Syria.

Vi venter i spenning.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 286
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]