Nord-Koreas leder Kim Jong-un. Arkivfoto: Korean Central News Agency / Korea News Service / AP / NTB scanpix
annonse

Lederen av Organisasjonen for prøvestansavtalen (CTBTO) mener Nord-Korea bør vurdere å signere avtalen for å formalisere stansen av atomprøvesprenging.

Prøvestansavtalen (CTBT) fra 1996 er et forbud mot alle kjernefysiske sprengninger og er undertegnet av 183 stater.

– En juridisk binding i kraft av CTBT er den eneste måten å styrke utsettelsen av atomtesting og et viktig steg mot det endelige målet: en verden uten atomvåpen, sa Lassina Zerbo i CTBTO i en uttalelse.

annonse

Zerbo oppfordret også andre land til å slutte seg til avtalen, inkludert USA og Kina.

Lørdag kunngjorde Nord-Koreas leder Kim Jong-un at landet legger atom- og rakettprogrammet på is.

(©NTB)

Annonser
  •  
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]