Magnus Carlsen spilte remis nok en gang under sjakkturneringen i Aserbajdsjan søndag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse

For fjerde gang på rad gikk Magnus Carlsen fra sjakkbrettet med remis i Shamkir-turneringen i Aserbajdsjan. Teimur Radjabov var motstander med hvite brikker.

Etter bare 16 trekk gjorde Carlsen og det aserbajdsjanske hjemmehåpet det samme trekket tre ganger. Dermed gikk partiet til remis.

Av 17 spilte partier i turneringen så langt har alle endt med remis. Noen av forklaringene går ut på at en sterk spiller som Vladimir Kramnik trakk seg fra turneringen. Kramnik går for å være en av de mest dynamiske spilleren i sjakktoppen. Den fjerde rankede russeren var sliten etter kandidatturneringen og storturneringen i Nederland.

annonse

Sjakkekspertene forklarer det også med at heller ikke Magnus Carlsen har vist noe særlig storspill innledningsvis.

Mandag er det spillefri, mens onsdag skal Carlsen møte polske Radoslaw Wojtaszek.

(©NTB)

Annonser
  •  
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]