IMF-sjef Christine Lagarde på en pressekonferanse i forbindelse med IMF og Verdensbankens årlige vårmøte. Foto: Jose Luis Magana / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Vårmøtet i IMF begynte med frykt for skaden en potensiell handelskrig mellom USA og Kina kan gjøre, men avsluttet med en dør åpen for forhandlinger.

Sjefen i Det internasjonale pengefondet (IMF), Christine Lagarde, sa at helgens møte i IMF og Verdensbanken hadde gjort «framskritt mot en dialog». Lagarde har tidligere uttalt at «regjeringer må holde seg unna proteksjonisme i alle sine former» i forbindelse med handelsstriden mellom USA og Kina.

Etter Lagards uttalelse fortalte USAs finansminister Steven Mnuchin at han vurderer å reise til Beijing for å holde samtaler om handelskonflikten.

annonse

USA har i vår økt tollen på aluminium og stål og dessuten varslet en lang rekke lignende tiltak overfor Kina, som har varslet at landet vil svare med samme mynt.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon