Statsminister Erna Solberg besøker det rasutsatte området ved «Mannen» i Rauma. Ordfører i Rauma kommune, Lars Olav Hustad i midten av bildet.
annonse

Familiene som bor under det rasutsatte fjellet Mannen i Rauma, fikk søndag besøk av statsminister Erna Solberg.
– Det gjør inntrykk å være her. Jeg forstår at dette er en krevende situasjon for dem, sier Solberg til NRK.

Hun sier hun skal høre på ønskene beboerne har.

– Et av de er muligheten til å få unntak fra regelverket med tanke på at det ikke er lov å gjøre forbedringer på eiendom og bygg, og det skal vi se på, lover statsministeren.

Solberg sa også at det kan være en mulighet å diskutere erstatning dersom familiene skulle bestemme seg for å flytte. Familiene i området har blitt evakuert flere ganger på grunn av fare for ras fra fjellet og kunne søndag fortelle statsministeren om hvordan det oppleves.

– Vi vil helst ikke flytte, for vi har brukt hele vårt liv på å bygge opp gården. Men det er klart at vi kan ikke holde på å evakuere slik i årevis. Det orker vi ikke, sier Gunn Walstad Sogge til NRK.

I fjor høst forsøkte Norges vassdrags- og energidirektorat å utløse et skred ved å tilføre vann i fjellet, men det lyktes ikke.

Fjellpartiet er under konstant overvåking. Bevegelsene i den delen av fjellet som kalles Veslemannen er nå på noen få millimeter i uka, ifølge den siste ukerapporten fra NVE.

(©NTB)

Annonser
  •  
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]