Rafael Nadal innfridde og vant Monte Carlo Masters for ellevte gang søndag. Foto: Christophe Ena / AP / NTB scanpix
annonse

Rafael Nadal fullførte en perfekt tennisuke med finaleseier i Monte Carlo Masters. Den spanske gruskongen feide japanske Kei Nishikori av banen.

Med settsifrene 6-3, 6-2 vant verdenseneren Monte Carlo-tittelen for ellevte gang. Ingen mannlig spiller har tidligere greid å vinne en singleturnering så mange ganger i Open-æraen.

Det var også Nadals 31. Masters-triumf. Dermed er han nå alene på topp. Inntil søndag delte han rekorden med Novak Djokovic.

annonse

Nadal gjorde comeback tidligere i måneden etter at han i januar måtte trekke seg fra Australian Open-kvartfinalen med hofteproblemer. Han har på ingen måte vist tegn til å være rusten. Monte Carlo Masters var hans første ATP-turnering siden han kom tilbake, og hele uken viste han glimrende spill på grusen i Monaco.

Med søndagens finaleseier kan han vise til hele 36 strake settseirer på sitt favorittunderlag. Han sikret samtidig at han fortsatt topper verdensrankingen foran sveitsiske Roger Federer.

Barcelona Open er Nadals neste oppgave. Han går for en ellevte triumf også der. I øyeblikket er det vanskelig å se noen som kan stoppe Nadal fra å ta sin tiende Roland-Garros-tittel. Grand Slam-turneringen starter i Paris i slutten av mai.

(©NTB)

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]