Håvard Nielsen og hans Fortuna Düsseldorf er på vei mot opprykk til 1. Bundesliga. Her er han i aksjon for landslaget. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Håvard Nielsen fikk et kort innhopp da Fortuna Düsseldorf strammet grepet om tetplassen i 2. Bundesliga med 3-0-seier over Ørjan H. Nyland og Ingolstadt.

Serielederen hadde satt opprykksplanene i fare med tre strake tap, men søndag fungerte det igjen. Rouwen Hennings (7. minutt), Niko Giesselmann (39.) og Robin Bormuth (65.) sendte ballen i mål bak Nyland og sikret tre nye poeng.

Med tre serierunder igjen vil Fortuna ha minst fem poengs luke til laget på kvalifiseringsplass, og kanskje hele sju poeng. Det avgjøres når toer Nürnberg gjester treer Holstein Kiel mandag kveld.

annonse

Håvard Nielsen så det meste av kampen fra benken, men han ble byttet inn for Florian Neuhaus i det 83. minutt. Nyland spilte som vanlig hele kampen for Ingolstadt, som er på 7.-plass og så godt som ute av opprykksdiskusjonen.

Ruben Yttergård Jenssen ble byttet inn i det 72. minutt da Kaiserslautern tapte 0-1 hjemme for Dynamo Dresden. Tapet gjør at den gamle storklubben nesten er dømt til nedrykk.

Med tre kamper igjen å spille er det åtte poeng opp til St. Pauli på kvalifiseringsplassen.

Erich Berko ble matchvinner for Dynamo Dresden i det 79. minutt.

annonse

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon