Heiko Junge / Scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Aldri før har Systembolagets grensebutikker solgt så mye alkohol. NHO-direktør mener sukkeravgiften er årsaken. 

I første kvartal har omsetningen av alkohol ved Systembolagets utsalg i de fem fremste grensehandelsregionene i Sverige gått opp med 8,9 prosent fra i fjor, skriver VG.

Administrerende direktør i NHO Mat og Drikke, Petter Haas Brubakk mener sukkeravgiften innført høsten 2017 er årsaken.

– Når det Frp i opposisjon kalte ekstremt høye avgifter, ble økt med 42 og 83 prosent over natten, var det som å kaste bensin på bålet med tanke på grensehandelen som allerede var i sterk økning, sier han.

Brubakk mener det er på tide at Frp og Siv Jensen kommer med forslag overfor Stortinget for å kutte avgiftene.

– Frp har i lang tid ment at norske skatter og avgifter har innvirkning på handelskonkurransen mellom land, og det ser ut til at flere nå innser at høye særavgifter er en konkurranseulempe for Norge, svarer finanspolitisk talsperson i Frp, Helge André Njåstad.

Han tilføyer at Frp ikke er tilhengere av høy sukkeravgift eller høye alkohol- og tobakksavgifter, og mener norske priser bør være konkurransedyktige.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]