Kulturminister Trine Skei Grande på sitt kontor. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Del saken
 • 384
 •  
 •  

Trine Skei Grande er på topp nå. Som partileder for et lite parti kan hun i høyden håpe på å sitte ut perioden som kulturminister. I hybris tenker hun nok at Venstre skal vokse og at hun skal innta et annet departement i 2021. Det er slik menneskesinnet holder seg oppe. Det må ha en drøm.

annonse

Annonse

Vi andre får håpe det blir med drømmen. Men i disse dager der to politikere har blitt kastet på dør, fra henholdsvis justisdepartementet og nestlederkontoret til Ap, så er det interessant å se at de ikke er døde som politikere; snarere så forventer man at de skal vokse og true lederne i Frp og Ap med årene.

Når det gjelder Sylvi, så er det åpenbart at hun vil komme sterkere tilbake. Innvandring, manglende integrering og alle problemer som vokser i Norge vil gi henne en større og større aura av tiltro. Bare se på avsløringene på Ulsrud skole. Vellykket integrering? Sylvi har sagt det samme i mange år, og hun vil fortsette å kjempe den samme kampen i fremtiden. Det er slik vi kjenner henne. Noe annet ville sjokkere. Siv snakker ikke lenger om snikislamisering. Hun sitter på pub (i regi av MSM) med BFF-ene Erna og Trine. Det blir hennes bane som partileder.

annonse

Annonse

Sylvi er elsket fordi hun sier det hun tenker. Og hun snur ikke kappen med vinden. Innrømmelsen om at hun ofret seg for å slippe å se Jonas som Statsminister varmet som en god klunk konjakk denne evig lange vinteren. Sylvi er fremtiden. Det er derfor de så redd for henne på Stortinget. Dolkingen var brutal. Den vil betale seg.

annonse

Annonse

Nå er vi kommet dithen at en politisk karriere kan ødelegges av en tekstmelding. Men en slik tekstmelding kunne aldri ha kommet fra Sylvi. Det er ikke slik hun er. Hun snakker sak. Og hun gjør det med en modig stemme. På det personlige planet er det ingen skandaler. Hun står støtt, selv uten departement.

Giske er vist døren. Men han banker nok på igjen. Hvem skal delegatene på Ap-landsmøtet stemme på som leder neste gang? Tajik, Raymond, Stenseng, Hussaini? Ingen av dem har det Giske har av tiltro. Ja, i de blindes land er den enøyde konge. Jeg setter en femhundrelapp på at Giske blir fremtidig leder i Ap. Måtte Gud forby at han blir statsminister. Og om ikke Gud gjør det så er det ikke usannsynlig at Hareide blir guddommens redskap.

Pay back time! Kanskje må Hareide gi sin støtte til en H/Frp regjering i 2021? En uten Venstre som har falt under sperregrensen. Og i den regjeringen, der sitter Sylvi Listhaug. Hvor høyt opp avhenger av maktforholdet mellom Høyre og Frp. Om de er jevnstore så blir Sylvi statsminister. Ok, nå drømmer jeg så siklet renner mens øynene tindrer her!

Men hva hadde skjedd med Trine om hun ble degradert? Hadde man forventet at hun ville vokse, som politiker? Velgermassen er liten. Og i tillegg fikk Venstre en god håndfull med taktiske stemmer. Nei, Trine, du har ikke mye å falle tilbake på. Faller Venstre, så faller du. Du er populær i media, men ikke blant folket. Sylvi har ti ganger så mange likere og følgere som deg på Facebook. Hold deg fast i ministerstolen. Forsiktig med hjulene og bikke-funksjonen.

annonse

Annonse

Trine kaller Resetts lesere for useriøse. «Jeg kommenterer aldri noe fra Resett. Det er ikke et seriøst medium.» Det er uklokt å gå i strupen på velgerne. Et parti med 128 000 stemmer har ingen å miste. De taktiske stemmene kan du glemme i 2021, Trine. Og i kommentarfeltet på Resett har jeg kommet over flere som har sympatier til sentrum i norsk politikk. Du vil bli kastet på Trine ut av ministerdøren. Jeg har en fin flaske som skal sprettes ved den anledningen. Det er viktig å ha en drøm; noe å se frem til.


Del saken
 • 384
 •  
 •  
 •  
  384
  Shares
 • 384
 •  
 •  
annonse

Les også: