Statsminister Erna Solberg tar en pause på et av utsiktspunktene, under nattevandringen for FNs bærekraftmål mot toppen av Aksla i Ålesund. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Erna Solberg besøkte lørdag Ålesund og fikk se hvor mye søppel som havner i havet i et av landets mest plastforurensede havneområder.

Undersøkelser som Havforskningsinstituttet har gjort gjennom prosjektet MAREANO, viser at havområdene utenfor Ålesund er blant de mest plastforurensede områdene langs norgeskysten.

Lørdag arrangerte kommunen en oppryddingsaksjon i havnebassenget i Brosundet. Etter aksjonen ble gjenstandene som ble funnet i havet, samlet i en haug på Apotekertorget. Blant annet inkluderte det handlevogner, stoler, sykler, rullebrett, sko, plast, mobiltelefon og en haug med flasker, skriver Sunnmørsposten.

– Dette er forferdelig. Dette viser at vi har hatt for liten respekt for havet og brukt det som søppelplass. Spesielt plastavfall er et kjempeproblem som heldigvis hele verden er blitt oppmerksom på nå, sier statsminister Erna Solberg til avisa.

Statsministeren besøkte Ålesund i helga i forbindelse med Norads arrangement som belyser FNs 17 bærekraftmål, som handler om å utrydde fattigdom og stoppe forurensning. Hun var en av 5.000 personer som deltok på nattevandringen fra byparken i Ålesund og opp til fjellet Aksla for å markere behovet FNs mål. Årets vandring har ekstra fokus på bærekraftmål nr. 14 – liv under vann.

– Vi må løfte forståelsen for hvor alvorlig plastforurensinga er internasjonalt. Og vi må gjøre en jobb her hjemme for blant annet å stimulere til rydding, både blant fiskere og frivillige, sier Solberg til NRK.

Aksjonsdagen ble avsluttet med en konsert av Jarle Bernhoft på fjellet.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]