Burnleys Ashley Barnes i kamp med Stokes Ryan Shawcross i søndagens 1-1-kamp i Premier League. Foto: Joe Giddens / PA via AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Stoke hadde trengt alle poengene i kampen om å overleve i Premier League etter å ha ledet ved pause mot Burnley, men en dårlig 2. omgang ødela full poengpott.

Stoke har fortsatt kniven på strupen, mens Burnley kjemper med Arsenal om den siste plassen som garanterer muligheten til europacupspill neste sesong. Etter helgens runde er Burnley, med én kamp mer spilt, fire poeng bak sjetteplasserte Arsenal.

Vertene leverte en god forestilling i 1. omgang, men etter pause var det gjestene som dominerte og fortjente minst ett poeng i 1-1-kampen.

annonse

Stoke tok ledelsen på sitt første skikkelig angrep. Den tidligere Molde-spilleren Mame Biram Dioufs og tidligere Bodø/Glimt-spilleren Badou kombinerte flott, og sistnevnte fyrte av fra 17 meter. Ballen føk inn nede ved stolperoten.

Også Diouf hadde muligheten til å score, men dårlig ballbehandling ødela muligheten til å gå til pause med 2-0.

Etter den gode førsteomgangen falt derimot Stoke mer og mer sammen etter pause. Burnley overtok initiativet og kom nærmere og nærmere scoring.

annonse

Burnley hadde mange resultatløse innlegg i kampen, men etter drøye timen var det endelig et som hadde rett adresse, og James Tarkowski fikk headet ballen på mål. Stoke-målvakten Jack Butland reddet nok en gang mesterlig, men måtte gi en retur som Ashley Barnes var framme og fikk satt i nettet.

Mot slutten bølget spillet fram og tilbake, men det var Burnley som var giftigst mot slutten av kampen. Men flere mål ble det ikke.

Dermed ligger Stoke fortsatt under nedrykksstreken med sine 29 poeng.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon