Luis Suárez scoret to mål da Barcelona knuste Sevilla 5-0 i den spanske cupfinalen. Foto: Paul White, AP / NTB scanpix
annonse

Barcelona knuste Sevilla 5-0 i den spanske cupfinalen i fotball. Klubben er cupmester for fjerde år på rad og for 30. gang totalt.

To mål av Luis Suárez og ett fra Lionel Messi ga Barcelona 3-0-ledelse ved pause på Atlético Madrids stadion i hovedstaden, og allerede da var kampen i praksis avgjort.

Andrés Iniesta, som forlater klubben ved sesongslutt, markerte sin siste cupfinale med scoring i det 54. minutt. Philippe Coutinho satte punktum med et straffespark.

annonse

Barcelona var fullstendig overlegen i kampen mellom de to spanske klubbene som ble slått ut i mesterligaens kvartfinaler nylig.

Forrige klubb som vant den spanske cupen fire ganger på rad var Athletic Bilbao fra 1930 til 1933.

Kampens første mål ble foranlediget av et langt utspark fra Jasper Cillessen, som vokter Barcelona-målet i cupen i stedet for førstevalget Marc-André ter Stegen. Coutinho var nest sist på ballen før Suárez scoret.

Messi doblet ledelsen etter en halvtime, og Suárez punkterte kampen fem minutter før pause.

Iniesta fikk sitt mål i det 52. minutt, mens Coutinho fikk ta straffespark etter en hands i det 69. minutt. 5-0-seieren er den største i en spansk cupfinale siden 1980.

Barcelona er svært nær seriegull i La Liga og kan avgjøre med seier over Deportivo La Coruña neste helg.

(©NTB)

Annonser
  •  
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]