Den pågående masseinnvandringsbølgen til Europa er ikke bare den alvorligste krisen i Europa de siste årene, men en eksistensiell krise, skrev den tidligere konservative tsjekkiske statsministeren Vaclav Klaus på sin nettside i fjor. Han sammenlikner den med tidligere tiders barbariske invasjoner, som forårsaket store regresjoner i utviklingen av Europa, og som det tok flere hundre år å overvinne.
«Senere har Europa med hell slått tilbake liknende forsøk fra arabere, mongoler og tyrkere, ofte med enorme lidelser og tap som kostnad. Det vi ser i dag er en like grunnleggende utfordring for fremtiden til Europa,» skrev han. Klaus mener situasjonen er så alvorlig at han sammen med en medforfatter har skrevet boken «Europe: All inclusive», der de gir en kort innføring i dagens innvandringssituasjon.
Nylig presenterte han boken for de ungarske leserne. Den er i løpet av det siste året kommet ut på seks språk.
«Det vi opplever i dag, er en like viktig utfordring for Europas fremtid, og spesielt den «integrerte «del fører til hykleri, pseudo-humanisme og andre tvilsomme ideer,» skriver han i boken.
«Den farligste ideologien er den nåværende moteriktige og til slutt selvmorderiske, multikulturalistiske og menneskerettighetsaktivistiske ideologien. Ideologien fremmer ideen om at innvandring er en menneskerett og at retten til å innvandre til et annet land fører til flere rettigheter, herunder velferdsfordeler for innvandrere. Europa har blitt svekket av utopiske venstreorientertes forsøk på å forandre et kontinent som en gang var stolt av sin fortid, til å bli en ineffektiv solidaritetsstat hvis borgere går fra å være borgere til å bli avhengige klienter,» skriver han.
Den tidligere tsjekkiske presidenten er i likhet med den nåværende, Milos Zeman, ikke bare skeptisk til muslimsk innvandring, men også til hele EU-systemet. I en tale i februar med tittelen «Er våre medlemskap i EU en sann velsignelse» på Corvinus Universitetet i Budapest, tok han igjen opp masseinnvandringen, og EUs rolle i den.
«Vi har med boken ønsket å hjelpe til med å motbevise de feilaktige og misvisende tolkingene av den nåværende europeiske krigskrisen. De har blitt fremmet og spres av Europas politiske og intellektuelle elite med sine progressive, flerkulturelle og politisk korrekte synspunkter og holdninger. Deres tenkning er basert på den utrolige antakelsen om at masseinnvandring er et positivt sosialt fenomen. Men den er ikke et positivt fenomen, den destabiliserer Europa, og truer den fredelige utviklingen i europeiske land», sa Klaus.
«Historien forteller oss at enhver masseinnvandring skaper betydelige kulturelle, sosiale og politiske konflikter, sammenstøt og spenninger. Prisen på innvandring har alltid vært høyere enn fordelene. Vi ser det i Europa i dag. Kostnadene er svært høye og synlige, og vi har ærlig talt ikke vært i stand til å finne noen fordeler med innvandring. Det er åpenbart at Europa ikke trenger noen masseinnvandring,» la han til.
Den tidligere tsjekkiske presidenten roset den nåværende ungarske statsministeren Orban, og kalte hans holdning til masseinnvandring for modig. «Vi kan forsikre at hans synspunkter har full støtte i Tsjekkia. Jeg er glad for å si at mine egne synspunkter stort sett ligner statsminister Orbans synspunkter,» sa Klaus.
«Det er mange argumenter som tyder på at den nåværende innvandringskrisen er knyttet til EUs postdemokratiske natur. Innvandringskrisen er et biprodukt av den europeiske krisen, som har eksistert i lang tid,» mente han, og kalte den europeiske flerkulturelle politiske elitens ideologiske ståsted som forvirret og fordomsfull.
«Min kritikk er basert på det faktum at vi – på grunn av våre EU-medlemskap – igjen blir styrt fra utlandet og at vår suverenitet igjen er sterkt begrenset,» sa han generelt om Tsjekkias og Ungarns medlemskap i EU.
«Min polemikk om EU-regimet er både om de negative konsekvensene av å ville sentralisere økonomiene og overdrevent tro på å forene det europeiske kontinentet, og undervurdering av de negative konsekvensene av en udemokratisk undertrykkelse av nasjonalstater i favør av en pan-europeisk stat, sa den tidligere tsjekkiske presidenten, og fortsatte:
«Under kommunismen drømte vi om å bli frie borgere og ikke bare beboere av våre ikke-frie stater. Uavhengig av masseinnvandringen har statsborgerskapet igjen blitt et avgjørende problem. Statsborgerskap reflekterer at man tilhører et bestemt politisk samfunn. Jeg er sterkt uenig i president Obamas velkjente og ofte siterte uttalelse da han erklærte at han er «en verdensborger». På samme måte fortsetter Europas politiske eliter å si at de er europeere. Det er imidlertid umulig å være en europeisk entreprenør. Europa er ikke en politisk enhet. Man kan bare være en borger i Europa».
«Jeg ønsker å bo i et Europa med mindre EU og flere av nasjoner. Den rådende europeiske ideologien nå (jeg kaller det for europeisme) undergraver systematisk de tradisjonelle, historisk beviste byggeklossene i det europeiske samfunnet: den nasjonale staten, familien og mennesket,» konkluderte han.
Kilde: Gatestone Institute